Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAKEŞ ÇOCUK KULÜBÜ’NDEN YIL SONU ETKİNLİĞİ

BAKEŞ ÇOCUK KULÜBÜ’NDEN YIL SONU ETKİNLİĞİ

22
0

Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) Kireççiler Çocuk Kulübü yıl sonu gösterisi, 14 Temmuz Perşembe günü gerçekleşti.

İskeçe’ye bağlı Kireççiler köyünde bulunan çocuk kulübünün bahçesinde gerçekleşen yıl sonu etkinliğinde, iki yıl boyunca okula devam eden ve bu yıl mezun olan 17 öğrenciye diploma verildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan BAKEŞ Başkanı Cemil Kabza, azınlık eğitiminin devam etmesi ve gelişmesi gerektiğini söyleyerek, BAKEŞ bünyesinde kurulan çocuk kulüplerinin verdiği eğitim hizmetinin önemine değindi. BAKEŞ’in belki yavaş, ancak emin adımlarla Batı Trakya Türk kültür ve eğitimine hizmet etmek ve azınlığa kalıcı eserler bırakabilmek için çalışmalarını devam ettirdiğini belirten Kabza, bir yönetici ve bir öğrenci velisi olarak Kireççiler Çocuk Kulübü’nde verilen üstün eğitimden son derece memnun olduğunu belirtti. Kabza, öğrenci, öğrenci velileri ve öğretmenleri tebrik etti.

Yıl sonu etkinliğine Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç’ı temsilen katılan Muavin Konsolos Murat Sezgin, azınlık kurum ve kuruluşları tarafından oluşturulan çocuk kulüplerinin çok önemli bir ihtiyaca cevap vermeye çalıştığını belirterek, bu yönde yapılan çalışmaların azınlık eğitim sisteminin temelini oluşturduğunu söyledi. Sezgin, bütün toplumların olduğu gibi Batı Trakya Müslüman Türk azınlığının da en çok eğitime önem vermesi gerektiğini söyledi ve bütün anne ve babalara çocuklarını okutmaları tavsiyesinde bulundu.

Daha sonra konuşan İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara ve Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Asbaşkanı Nihat Osmanoğlu, azınlık eğitiminin önemine değindi ve çocuk kulüplerinde verilen temel eğitimin öğrencilerin geleceğine ışık tuttuğunu belirtti. Osmanoğlu ve Kara, evlatlarını öğretmenlere güven içerisinde teslim eden öğrenci velilerini, öğrencileri yetiştiren öğretmenleri ve bu imkanları sağlayan BAKEŞ yöneticilerini tebrik etti.

 

17 ÇOCUKTAN MÜKEMMEL PERFORMANS

Kireççiler Çocuk Kulübü öğretmenleri Müberra Karadayı ve Ebru Kuruk yönetimindeki 17 çocuk, yaklaşık 1 saat süren yıl sonu gösterisinde başarılı performanslarıyla büyük alkış topladılar.

Şiir ve şarkıların yanısıra, “Yaramaz Kediler” ile “Kelebek ve Çiçekler” oyunları, “Tutumsuzun Mahkemesi” skeçi ve Nasrettin Hoca canlandırması beğeniyle izlendi.

“Dünya Çocukları” adlı skeçte ise havaya bırakılan beyaz balonlarla kardeşlik ve barış mesajları verildi.

Yıl sonu etkinliğine katılan yaklaşık 150 kişiye ikramları, BAKEŞ kurucu üyesi işadamı Rıdvan Cambaz karşıladı.

 

BAKEŞ AZINLIK BASINIYLA KOPUKLUĞU DEVAM EDİYOR

Not: Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) Kireççiler Çocuk Kulübü yıl sonu gösterisi, 14 Temmuz Perşembe günü gerçekleşti. Ancak haberini koyduğuğumuz bu etkinlik hakkında Birlik gazetesi olarak haberdar dahi edilmediğimizi belirtmek isteriz. İnşallah önümüzdeki yıl haberimiz olur. Böylece BAKEŞ’in Azınlık basının bir bölümüyle kopukluğu da ortadan kalkmış olur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz