Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAKANIN KARARIYLA EGNATİA OTOYOLU ÜZERİNDEKİ GİŞELERDE MEVCUT MUAFİYETLER AYNEN DEVAM EDİYOR

BAKANIN KARARIYLA EGNATİA OTOYOLU ÜZERİNDEKİ GİŞELERDE MEVCUT MUAFİYETLER AYNEN DEVAM EDİYOR

27
0

Bakanın kararıyla Egnatia otoyolu üzerindeki gişelerde mevcut muafiyetler aynen devam ediyor

Egnatia otoyolu üzerinde Rodop ili ve İskeçe ili gişelerindeki mevcut muafiyetler, işsiz, engelliler ve bölge vatandaşları için Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Hristos Spiricis’in 27 Aralık 2018 tarihli imzasıyla yayınlanan genelge ile aynen devam edilmesi kararı alındığı açıklandı.

Oysa 15 Aralık tarihinde Egnatia şirketi bazı değişikliklerin yapılması yönünde görüş belirtmiş, ancak son kararın ilgili Bakanlık tarafından gözden geçirildikten sonra verileceği ifade edilmişti. Buna göre muafiyetler kaldırılmadı, beklenen zam yapılması da şu an itibarıyla uygulanmıyor. 

Buna paralel olarak da, yeni yılın başlamasıyla birlikte geçiş ücretlerinde değişikliğe gidilmeyeceği gibi, Egnatia Otoyolu üzerindeki geçiş ücretlerinde bir artış yapılmayacağı belirtiliyor.

Öte yandan, Avrupa Komisyonu Mobilite ve Ulaştırma Genel Müdürlüğü (DG- MOVE) sorumluluğunda bulunan elektronik geçiş sistemi yerleştirilmesi hususunda devam eden uluslararası bir ihalenin ikinci ve son safhasında bulunduğunu, bu sistemin yerleştirilmesine kadar devam eden süreçte muafiyetler ve geçiş ücretlerinde herhangi bir değişikliğin yapılmayacağı genelgede ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz