Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAKAN VEKİLİ ZEOLİT İÇİN EVROS’A GELİYOR

BAKAN VEKİLİ ZEOLİT İÇİN EVROS’A GELİYOR

29
0

Yunanistan Çevre Bakanı Vekili Yannis Çironis Zeolit konusunu görüşmek üzere Meriç (Evros) bölgesine geliyor.

7 Aralık 2015 Pazartesi sabahı Atina’dan Başbakan Yardımcısı Terens Kuik ile birlikte Dedeağaç’a (Aleksandrupolis) hareket edecek olan Çironis’i Dedeağaç havalimanında Doğu Makedonya-Trakya Bölge Başkanı Yorgos Pavlidis karşılayacak.

Buradan Kumçiftliği’ne (Orestiada) hareket edecek olan Çironis ve beraberindeki heyet, Zeolit’in bulunduğu Petrota bölgesini ziyaret edecek ve daha sonra Kumçiftliği Belediyesine geçerek Belediye Başkanı ve yetkililerle toplantı yapacak.  

ZEOLİT (ZEOLİTOS) NEDİR

Genel olarak formülü Na2O.Al2O3.SiO2.xH2O şeklinde veya sentetik iyon-değiştirici reçine olan, su yumuşatılması işleminde kullanılan, sodyum ve potasyum bileşiklerine bağlı olarak sert sudaki kalsiyum ve magnezyumun katyonik değişimiyle yararlı görülen, doğal zeolitlerin analsit, çabazit, helendit, natrolit, stilbit ve tomsonit halinde bulunan, aluminyum ve sodyum ve/veya kalsiyumlu doğal bir silikat.

Potasyum, sodyum, kalsiyum, magnezyum gibi alkali elementleri içeren ve hayvan beslemede adsorban olarak kullanılan, alkali ve toprak alkali metallerin hidratlı, doğal aliminosilikatlarından oluşan mineraller, klinoptilolit, sodyum alüminyum silikat.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz