Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAKAN LOVERDOS GÜMÜLCİNE’DE TEMASLARDA BULUNDU

BAKAN LOVERDOS GÜMÜLCİNE’DE TEMASLARDA BULUNDU

20
0

Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanı Andreas Loverdos Tayinli Müftü Meço Cemali’yi ziyaret etti. Ziyarette kendisine Bakan Yardımcısı Aleksandros Dermencopoulos ve Bakanlıkta görevli Genel Sekreterler ve Dışişleri Bakanlığı’nın İskeçe’deki Siyasi İşler Müdürü Büyükelçi Nikolaos Piperingos eşlik etti.

Dimetoka (Didimotiho) ve İskeçe (Ksanthi) Tayinli Müftüleri’nin de hazır bulunduğu toplantının birinci bölümü basına açık olarak başladı ancak sonrasında basın dışarıya çıkarıldı ve toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Meço Cemali Bakan Loverdos’a “hoşgeldiniz, bu ziyaretinizden burada bulunmanızdan dolayı size teşekkür ediyorum. Bizi de bu ziyaret protokolüne dahil ettiğiniz için mutlu olduk ve tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

“Trakya ziyaretimiz çok yorucuydu ancak çok verimli ve işe yaradı”

Bakan Loverdos ziyaret esnasında yaptığı kısa açıklamada, “bu toplantıyı yapacağımızdan dolayı biz de teşekkür ediyoruz. Siz üçünüz ve biz de Bakanlığın siyasi idarecileri olarak yardımcılarımız işbirliği yaptığımız Genel Sekreterlerimiz danışmanlarım ve Siyasi İşler Müdürü ile birlikte çok büyük bir heyetiz ve bu Trakya ziyaretimiz çok yorucuydu ancak çok verimli ve işe yaradı. Ziyaretimizin amacı okullarımızın, tüm okullarımızın iyi işleyişi ve 11 Eylül’de başlayacak olan yeni okul sezonunun en iyi şekilde başlaması. Çok şeyleri konuşacağız ve bu son değil. Burada bulunuyoruz, aynen Yunanistan’ın her yerinde olduğu gibi sayın Dermencopoulos ile tüm Yunanistan’ı dolaştık. Sadece Thesalia ve İpiros kaldı, oraya da gideceğiz ve bitti. Çünkü yeni okul sezonu en iyi şekilde başlamalıdır” dedi.  

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x24t3dm_loverdos-meco-cemali-ziyareti_news

Buradan Gümülcine Belediye’sine geçen Bakan Loverdos ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanı Yorgos Petridis tarafından karşılandı. Görüşmenin ardından Bakan Loverdos ve heyet üyeleri Dedeağaç’a (Aleksandroupolis) geçerek Belediye Başkanı Lambakis ile bir görüşme gerçekleştirecek.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz