Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKAN HABİPOĞLU, LEVENT SADIK AHMET’İN KİRAZ PAKETLEME TESİSİNİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN HABİPOĞLU, LEVENT SADIK AHMET’İN KİRAZ PAKETLEME TESİSİNİ ZİYARET ETTİ

26
0

Yıllık iznini geçirmek üzere Batı Trakya’ya gelen Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, Azınlığın kurum ve kuruşlarını ziyaret ederek Federasyon’un yıl boyunca Avrupa’daki çalışmaları hakkında bilgi vermeyi ihmal etmiyor.

Başkan Halit Habip Oğlu, Müftü İbrahim Şerif’i ziyaretinden sonra Batı Trakya Türk toplumunun lideri merhum Dr. Sadık Ahmet’in oğlu Levent Sadık Ahmet’in sahibi olduğu kiraz şoklama ve paketleme tesisi olan YAKA IKE’yi ziyaret etti.

 Levent Sadık Ahmet ile yaptığı görüşmede Halit Habip Oğlu, uluslararası standartlara sahip YAKA IKE şirketini kurması dolayısıyla Ahmet’i tebrik ederek ekonomik kriz ortamında attığı bu cesur adımı takdir ile karşıladığını belirtti. Levent Sadık Ahmet’in işadamı olarak önceliğinin yalnızca para olmadığını ifade eden Habip Oğlu, Ahmet’in bölgenin kalkınması ve Batı Trakya Türk toplumunun refah düzeyinin artırılmasına önem verdiğini belirtti. Babası Dr. Sadık Ahmet’in Batı Trakya Türk toplumunun maruz kaldığı baskı ve ayrımcılığa karşı çıkarak büyük bir mücadele verdiğini söyleyen Habip Oğlu, Ahmet’in böyle bir babanın oğlu olarak kendisinin de Batı Trakya Türk toplumunun refahını artıracak adımlar atmasının çok sevindirici olduğunu ifade etti.

 Levent Sadık Ahmet, YAKA IKE tesisini Habip Oğlu’na gezdirerek dünya standartlarında üretim yapan kiraz şoklama ve paketleme tesisi kurduklarını söyledi. Şirket olarak amaçlarının üretici ile aralarında kazan-kazan ilişkisini doğru kurmak olduğunu söyleyen Ahmet, bunun için bölgedeki üreticilere budama ve ilaçlama eğitimleri ve seminerler verdiklerini belirtti. Ahmet, bölgede toprak analizi ve doğru fidan dikimi ile en geç üç yılda verim alınacak bahçe kurulumları talebi olduğunu söyleyerek bölgede alternatif tarım şansının artık oluştuğunu söyledi. Şirket olarak her zaman bölgedeki üreticilerin yanında olacaklarını söyleyen Ahmet, klasik üretim modellerinden uzaklaşarak modern tarım ve hedef pazarlara uygun kiraz üretimi yapmanın öneminin altını çizdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz