Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar BAKAN ÇAĞLAYAN: “YUNANİSTAN EURO BÖLGESİ’NDEN DIŞLANIRSA HALK CİDDİ ZARAR GÖRÜR”

BAKAN ÇAĞLAYAN: “YUNANİSTAN EURO BÖLGESİ’NDEN DIŞLANIRSA HALK CİDDİ ZARAR GÖRÜR”

15
0

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden herhangi bir şekilde dışlanması veya ayrılması durumunda Yunan halkının bundan çok ciddi zarar göreceğini belirterek, “Arkasından başka ülkeler sıraya girer.”

Bakan Çağlayan, Yunanistan‘ın içinde bulunduğu ekonomik duruma da değinerek, şunları söyledi:

Yunanistan‘ın Euro Bölgesi’nden çıkıp çıkmayacağı konuşuluyor ve bu konuda bilhassa Yunanistan‘ın Avrupa Birliği üzerindeki etkisi her yerde konuşuluyor. Berberler oturdu ama berberler beceriksiz çıktı. ‘Nasıl saç tıraşı yapalım Yunanistan‘a? 3 numara mı yapalım, alaburus mu, enseden mi biraz alalım’ derken Merkozy çifti bugün Yunanistan ve Avrupa‘yı ciddi sıkıntıya soktu. Yani bu konuda Avrupa‘nın en büyük problemi lider olamayışı, bu krizi yönetecek bir lidere sahip olmayışı.”

Türkiye‘nin 2008’den bu yana küresel krizi tarihinde ilk defa IMF’siz başardığını anımsatan Çağlayan, “IMF Başkanı bana geçen hafta dedi ki ‘sizin bize ihtiyacınız yok ama bizim size ihtiyacımız var.’ Hatta devamında dedi ki ‘sizden çok memnunuz böyle gidin ama böyle giderseniz işsiz kalırız. ‘Evet, ben eskiden sanayi odası başkanıyken IMF memurları Türkiye‘nin sayesinde maaşlarını alabiliyor diye söylerdi. Ama bugün şükürler olsun 4 sene boyunca IMF desteğine ihtiyacı olmaksızın, IMF çıpasına tutunmak yerine, Türkiye çıpasına tutunarak bir tarih yazmış bir ülkenin Ekonomi Bakanı bunları söylüyor” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz