Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAHÇELİ’DEN YUNANİSTAN’A SERT GÖNDERME: “DENİZİN DİBİ BUGÜNKÜ BOŞ KONUŞANLARIN DEDELERİYLE DOLUP TAŞMAKTA”

BAHÇELİ’DEN YUNANİSTAN’A SERT GÖNDERME: “DENİZİN DİBİ BUGÜNKÜ BOŞ KONUŞANLARIN DEDELERİYLE DOLUP TAŞMAKTA”

28
0

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yunanistan Başbakanı Çipras’ın, “Ege’de sıcak temas oluşturan kendi ayağına kurşun sıkar” ifadelerine ilişkin, “Ayağına kim kurşun sıkar bilemeyiz, ama geçmişte nereye ve kimlerin göğsüne milli onurun, kurtuluş şuurunun kurşun sıktığını dünya alem bilmekte” diyerek sert göndermede bulundu.

TBMM’deki grup toplantısında partililere seslenen MHP Genel Başkanı Bahçeli, Yunanistan Başbakanı Çipras’ın “Ege’de sıcak temas oluşturan kendi ayağına kurşun sıkar” ifadelerine yanıt verdi, şunları kaydetti:

“DENİZİN DİBİ BUGÜNKÜ BOŞ KONUŞANLARIN DEDELERİYLE DOLUP TAŞMAKTA”

“Fırsatçılık yapan Yunanistan Başbakanı Çipras, kaleyi boş zannetmiş olacak ki, açmış ağzını yummuş gözünü, ne alırsam kar mantığına düşe kalka gömülmüştür. Bu zat Brüksel’deki AB zirvesi sonrası, Türkiye’nin Ege’de sıcak temas oluşturmak istediğini yüzü kızarmadan dile getirmiş, sabrımızı test etmeye kalkışmıştır. Üstelik böyle bir sıcak temas oluşturacak olanın kendi ayağına kurşun sıkmış olacağını söyleyerek, Türkiye’ye aba altından sopa göstermeye cüret etmiştir. Ayağına kim kurşun sıkar bilemeyiz, ama geçmişte nereye ve kimlerin göğsüne milli onurun, kurtuluş şuurunun kurşun sıktığını dünya alem bilmekte, denizin dibi bugünkü boş konuşanların dedeleriyle dolup taşmaktadır.

Biti kanlanan, gaza gelen Yunanistan’ın Ege’de saldırgan bir tutum içine girerek Kardak ihtilafını yeniden kaşımaya başlaması beyhude bir çırpınıştır. Herkes aklını başına almalıdır. Türkiye’nin sinir uçlarına dokunan, hassasiyetleriyle oynayan, kuşatmaya heves eden kim olursa olsun sonuçlarına katlanmıştır, bundan sonra da katlanmaya mahkumdur. Bu işin şakası yoktur. Türkiye, Akdeniz ve Ege’deki kanunsuz ve korsan faaliyetleri sineye çekecek, olağan kabul edecek yeni yetme bir devlet değildir. Hamdolsun, Barbaros Hayrettin Paşa ruhu henüz kaybolmamış, Akdeniz’i Türk gölü haline getiren tarihi ve güçlü irade henüz sönmemiştir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz