Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAHÇELİ: “AKP HÜKÜMETİ SELANİK’TEKİ ECDAT YADİGARI SADRAZAM İSHAK PAŞA CAMİİ’NİN İBADETE AÇILMASI...

BAHÇELİ: “AKP HÜKÜMETİ SELANİK’TEKİ ECDAT YADİGARI SADRAZAM İSHAK PAŞA CAMİİ’NİN İBADETE AÇILMASI KONUSUNDA GİRİŞİMİ BEKLEMEKSİZİN BAŞLATMALIDIR.”

14
0

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu. Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in Fener Rum Patriğine yaptığı ziyareti değerlendiren Bahçeli, “Diyanet İşleri Başkanı’nın bile soydaşlarımızın kanayan yarası dururken, Fener Rum Patriğini ziyareti sırasında Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılmasına göndermede bulunması ve sanki bu konu üzerine vazifeymiş gibi hareket etmesi doğru, yerinde ve hakkaniyetli bir tavır olmamıştır. Türkiye’deki azınlıkların haklarını verme konusunda faal durumda olanların, insafları varsa dikkatlerini biraz da Batı Trakya’daki kardeşlerimize çevirmeleri ve çığlıklarını duymaları mutlak anlamda elzemdir” dedi.

 

Alaca İmaret Camii, bizim tarafımızdan Sadrazam İshak Paşa Camii olarak Selanik gezimiz esnasında yeniden isimlendirilmiştir.”

Bahçeli, “Yunanistan seyahatimizden rahatsızlık duyan bazı marjinal çevrelerin kuru gürültüden ibaret olan hezeyanları ise Türk ve Müslüman karşıtlığının iflah olmaz varlığına açık bir işaret teşkil etmiştir. Emellerinden vazgeçmeyen Enosis zihniyetinin ve Megali İdea’yı gıdası yapan düşmanca tutumların halen varlığını sürdürmesi ise şüphesiz esef verici ve komşuluk hukukuyla bağdaşmayan kötü niyetliliktir. Diğer taraftan ibadete kapatılan, bu da yetmiyormuş gibi bakımsızlığa terk edilen Alaca İmaret Camii, bizim tarafımızdan Sadrazam İshak Paşa Camii olarak Selanik gezimiz esnasında yeniden isimlendirilmiştir. Selanik’te yaşayan soydaşlarımızın, halen apartman altlarındaki mescitlerde ibadetlerini yapıyor olmaları hepimiz açısından büyük bir üzüntü kaynağıdır.

 

Ülkemizde ruhban okulunun açılmasıyla uğraşanların, ibadetlerini yapacak camileri bile olmayan kardeşlerimizin sorunlarına eğilmekten imtina etmeleri vicdansızlıkla ve insafsızlıkla bile izah edilemeyecektir. Bunun telafisi amacıyla, Selanik’teki ecdat yadigarı Sadrazam İshak Paşa Camii’nin ibadete açılması konusunda AKP hükümeti her türlü girişimi beklemeksizin başlatmalıdır” diye konuştu.

 

“Dikkatlerini biraz da Batı Trakya’daki kardeşlerimize çevirmeleri ve çığlıklarını duymaları mutlak anlamda elzemdir.” 

Bahçeli son olarak şunları söyledi: “Diyanet İşleri Başkanı’nın bile soydaşlarımızın kanayan yarası dururken, Fener Rum Patriğini ziyareti sırasında Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılmasına göndermede bulunması ve sanki bu konu üzerine vazifeymiş gibi hareket etmesi doğru, yerinde ve hakkaniyetli bir tavır olmamıştır. Türkiye’deki azınlıkların haklarını verme konusunda faal durumda olanların, insafları varsa dikkatlerini biraz da Batı Trakya’daki kardeşlerimize çevirmeleri ve çığlıklarını duymaları mutlak anlamda elzemdir. Türkiye’ye azınlık hukukunu durmadan hatırlatan, Batı Trakya’daki kardeşlerimize de yalnızlık hukukunu reva gören çifte standartçı yaklaşımlar asla kabul edilemez niteliktedir. Tutarlık ve uluslararası hukuk doğrultusunda azınlık haklarından soydaşlarımızın tümüyle istifade ettirilmesi hem haktır hem de yasal zorunluluktur. Bununla birlikte yüz yıl önce bizi Balkan coğrafyasından koparmak için sömürgeci güç alçakça tertiplere başvurmuş ve insanlık dışı saldırıları meşru görmüştür. Evlad-ı Fatihan’ın egemenlik alanlarını daraltmak ve dağıtmak için aşağılık yöntem ve yollarla müracaat etmiştir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz