Ana Sayfa Batı Trakya Haber Bahçeköy (Kipi)-İpsala Gümrük Kapısının Açılmasını İstedi

Bahçeköy (Kipi)-İpsala Gümrük Kapısının Açılmasını İstedi

0
0

Türk turistler gelmeyince Dedeağaç’taki işletmeler diz çöktü. Bu sebepten dolayı da Oda Başkanı Topsidis çareyi Bahçeköy (Kipi) – İpsala Gümrük kapısının açılmasında buldu ve Bakan Kalafatis’den sınır kapısının bir an önce açılmasını istedi.

Makedonya – Trakya’dan sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Stavros Kalafatis iki günlük Meriç (Evros) ziyaretine Dedeağaç’tan başladı. Kalafatis ilk olarak Evros Ticaret Odasını ziyaret etti. Burada Oda Başkanı Hristodulos Topsidis ve yönetim kurulu üyeleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Görüşmeyi değerlendiren Oda Başkanı Hristodulos Topsidis, “Bakana bölgedeki girişimcilikle ilgili sorunları söyledik. Hükümetin ve Bakanın, Makedonya ve Trakya Bakanlığı’nın bir araya gelmesi bizim için çok olumlu. Bize manevi destek veren bir Bakanlık, tüm sorunların Atina’nın merkezine taşınmasında yardımcımızdır. Bakanla açık bir diyalog içindeyiz ve önümüzdeki dönemde tekrar bir araya gelerek attığımız tüm bu girişimleri değerlendireceğiz” dedi.

Oda Başkanı Hristodulos Topsidis özellikle Bakan Kalafatis’e ilettiği konular arasında, yazın turist trafiğini artırmak için sıkı sağlık koşulları altında Bahçeköy (Kipi) – İpsala Gümrük kapısının açılmasının gerekliliği yer alıyor.

Bakan Kalafatis ise hükümetin Doğu Makedonya ve Trakya’yı 590 milyon euro ile desteklediğini, bunun 128 milyonu Meriç (Evros) ilindeki işletmelere, işçilere ve girişimcilere aktarıldığını kaydetti.

Son olarak Bakan Kalafatis, “bu bir ziyaretin sonu değil, sorunları çözebilmemiz için sürekli ve sağlam bir iletişimin sadece başlangıcıdır” sözünü verdi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz