Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN BATI TRAKYALILAR’A KENETLENME ÇAĞRISI

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN BATI TRAKYALILAR’A KENETLENME ÇAĞRISI

30
0

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Batı Trakya Türkleri’ne ve Balkanlara kenetlenme çağrısı yaptı.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Yönetimi, son kabine değişikliği ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Hakan Çavuşoğlu’nu Çankaya Köşkü’ndeki makamında ziyaret etti. BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Eminlatif, kabullerinden dolayı teşekkür ettiği Çavuşoğlu’na, ”Değerli Başbakan Yardımcım; başarılı milletvekilliğinizin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nde bu göreve getirilmeniz bizleri çok mutlu etti. Sizinle bir kez daha gurur duyduk. Bu kadar üst göreve gelen ilk Batı Trakyalı ve derneğimizin eski başkanlarından biri olmanız bizlere çok farklı duygular yaşattı. Sizlere görevinizde başarılar diliyorum. Batı Trakya’nın gururusunuz. Allah yardımcınız olsun. Bir dönem başkanlığını yaptığınız derneğin yöneticileri olarak her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz” cümleleriyle başarı diledi ve güvenlerini vurguladı. Eminlatif, ayrıca Çavuşoğlu’nu 30 Temmuz Pazar günü Bursa Gündoğdu’da yapılacak ’18. Batı Trakyalılar Panayırı ve 12. Uluslararası Balkan Yağlı Güreş Şampiyonası’na davet etti.

SEVDAMIZ VE DAVAMIZ BELLİ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çok ağır görevleri olan 5 Başbakan Yardımcılığından birinin kendisine verilmesinin aynı zamanda Batı Trakyalılara, Balkanlara güvenin bir tezahürü olduğunu söyledi. Bu nedenle kenetlenmek gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, ”Artık birbirimizden güç alacağız. Benim ön yargım yok. Farklı görüşler olabilir ama biz Batı Trakyalıların bu memlekete olan sevdamız, davamız belli. İnşallah Allah bizleri mahcup etmez” dedi. Batı Trakya ve Balkanlarla ilgili önemli mesafeler katedildiğini dile getiren Çavuşoğlu, bu noktada dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun büyük katkısına işaret etti.

BURSA’YA PANAYIR’A GELİYOR

Konuşmasını, ‘Türkiye çok büyük bir devlet’ sözleriyle sürdüren Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, sorunların aşılması için yapılacak düzenlemelere sadece Batı Trakya penceresinden bakılamayacağının altını çizdi. Çavuşoğlu, ”Bazı yerlerde mesafe almak zor olabilir” diye konuştu. Uzun süreli ikamet, istisnai vatandaşlık gibi düzenlemelerin önemine işaret eden Çavuşoğlu, çalışma izinleri ve sosyal güvenlikle ilgili yapılacak düzenlemeleri de yakından takip ettiklerini vurguladı. Başbakan Yardımcısı, BTTDD heyetine 30 Temmuz Pazar günü Gündoğdu Mesire Alanı’nda yapılacak Batı Trakyalılar Panayırı’na katılacağının ve bu organizasyona yönelik önemli desteklerin müjdesini vererek sözlerini noktaladı. Ziyaretin sonunda BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Ali Eminlatif, Çavuşoğlu’na üzerinde Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve derneğin adı yazılı Bursa yapımı bir kılıç hediye etti.

MÜEZZİNOĞLU DA ZİYARET EDİLDİ

BTTDD Bursa Şubesi heyeti, Çankaya Köşkü’nden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) geçti ve burada derneğin de üyesi olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı, Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ile bir araya geldi. BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Ali Eminlatif, Müezzinoğlu’na kabullerinden ve büyük katkılarından dolayı teşekkür ederek, ”Siz bizlerin her zaman ‘Mehmet ağabeyisiniz’. Sorunlarımızın çözümündeki katkılarınızı hiçbir zaman unutmayacağız. Sizleri pazar günü yapılacak Panayırımıza bekliyoruz” dedi. Müezzinoğlu da, ziyaretten ve davetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, birlik ve beraberlik çağrısı yaptıktan sonra, hemşehrileri ile sıcak bir sohbet gerçekleştirdi.

TBMM’Yİ GEZDİLER

BTTDD Bursa Şubesi Yöneticileri, TBMM’nin FETÖ’nün 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde hasar gören noktalarını da gezdi. Heyet, Spor Toto Teşkilatı ziyaretinin ardından başkent Ankara’dan ayrıldı. BTTDD Bursa Şubesi’nin Ankara programında, Başkan Ali Eminlatif, 2. Başkan Hasan Ali Çavuş, Genel sekreter İsmail Hayat, Veznedar Gökhan Çobanoğlu, Gençlik ve Kadın Kolları’ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Köseahmet, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Ahmet ve Mustafa Özbek, Onur Kurulu Üyesi Rahmi Yılmaz, Denetim Kurulu Üyeleri Naim Karagöz ve Ahmet Raif, Dernek Görevlisi Zekeriya Osman ve Panayır Ağası adayı Ahmet Mehmet hazır bulundu. Batı Trakyalılar Panayır Ağası Mehmet Emiroğlu, rahatsızlığı nedeniyle ekipte yer alamadı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz