Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ, ŞAHİN ŞERIF’İ, TEDAVİ GÖRDÜĞÜ ŞİSLİ ETFAL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA...

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ, ŞAHİN ŞERIF’İ, TEDAVİ GÖRDÜĞÜ ŞİSLİ ETFAL EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE ZİYARET ETTİ.

12
0

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yunanistan’dan Türkiye’ye tedavi için getirilen obezite hastası Şahin Şerif’i, tedavi gördüğü Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ziyaret etti.

Ziyarette Bekir Bozdağ’a, Başhekim Doç. Dr. Abdülkadir Ünsal ile İç Hastalıkları Klinik Şefi Prof. Dr. Yüksel Altuntaş eşlik etti.

Şahin Şerif, kendisini Gümülcine’deki evinde de ziyaret eden Bekir Bozdağ’a teşekkür etti. Ziyaret nedeniyle duygulanan Şahin Şerif, daha önce Bozdağ ile birlikte çekildikleri fotoğrafları göstererek, ”Beni evimde de ziyaret ettin. Beni buraya getirdin. Bana burada çok iyi davranıyorlar. Allah razı olsun sizden. Beni buraya getirdiniz. Yürümek istiyorum. İnşallah kurtulurum” dedi. Şahin Şerif, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür etti.

Bozdağ ise kendisinin yürüyerek evine gitmesini umduklarını dile getirdi. Bekir Bozdağ, Şahin’in selamını da Başbakan Erdoğan’a ileteceğini söyledi.

 

Bozdağ’dan açıklama Bekir Bozdağ, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ramazan’ın bitimine 2 gün kala Batı Trakya’ya yaptıkları ziyarette, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener’in kendisine Şahin Şerif’ten bahsettiğini belirterek, şöyle dedi:

 

”Başkonsolosumuz, Şahin Şerif’in sıkıntısı olduğunu ve orada tedavi imkanı bulamadığını, kendi imkanlarının da kıt olduğunu, desteğe ihtiyaç duyduğunu söyledi. Şahin Abi, o zaman da güler yüzüyle bizi evinde karşıladı. Durumuna baktık. Orada tedavi imkanı olmadığını görünce sayın Sağlık Bakanımız Recep Akdağ Bey ile görüştük. Kendileri gerekli kolaylıkları sağladılar. Önce uçakla getirecektik, uçak olmayınca ambulans yoluyla karar buraya getirildi. Şuanda burada tedavisi devam ediyor. Umarız, dileriz bu tedavi süreci başarıyla neticelenir. Tek dileği evine yürüyerek dönmek. Umarız döner.”

 

Bozdağ, Şahin Şerif’e refakat eden oğlu Tufan Şerif’in de babasıyla ortak kaderi paylaşmaması için hastanede tedavisinin gerçekleşeceğini ifade etti.

 

”Obezite hastalığının geldiği en son durumda”

 

Prof. Dr. Yüksel Altuntaş ise hastanın şişmanlığı dışında ciddi bir hastalığının olmadığı kanısında olduklarını dile getirerek, ”Hastamız, obezitenin geldiği en son durumda. 280 kilo bir tartımız vardı. Onun da üzerinde olduğunu biliyoruz. Tahminen 350 kilo civarında. Daha yüksek ölçen bir tartı gelecek. Obezitenin yanı sıra diğer hastalıkları da değerlendiriyoruz. Cerrahi metotları da araştırıyoruz” diye konuştu.

Başhekim Doç. Dr. Abdülkadir Ünsal ise Şahin Şerif için hastanede bir dizi düzenleme yaptıklarını dile getirdi.

 

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ramazan bayramı öncesinde gerçekleştirdiği Batı Trakya gezisi sırasında, Gümülcine’de, evinde ziyaret ederek rahatsızlığıyla ilgili bilgi aldığı 49 yaşındaki Şahin Şerif’in Türkiye’de tedavi olması için, telefonla Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı arayarak yardımcı olmasını istemişti. Şahin’i, Akdağ ile telefonda görüştüren Bozdağ, Sağlık Bakanı’nın hastanın Türkiye’ye nakledilerek tedavi edileceğini bildirdiği müjdesini vermişti. Şahin, 29 Ağustos’ta da Türkiye’ye getirilmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz