Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ’DAN TÜRKİYE’DEN BURS ALAN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERE MÜJDE

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ’DAN TÜRKİYE’DEN BURS ALAN ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERE MÜJDE

10
0

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye burslarının, artık daha çok fayda sağlayacak alanlarda verileceğini söyledi. Öğrencilerin, Kendi ülkelerine döndüklerinde faydalı olmalarını temin etmek istediklerine değinen Bozdağ, Türkiye bursu miktarlarının da artırılacağı müjdesini verdi.

 

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar’ı kabul etti. Türkiye Kosova ilişkilerine değinen Bozdağ, Türkiye burslarının hem burslu öğrencilerin sayısının artırılması hem burs alanlarının çoğaltılması hem de bu alana başvuran Kosova’da kabul gören prestijli alanların olması konusunda değerlendirmelerde bulunduklarını dile getirdi. Bozdağ Türkiye burslarında yeni bir düzenlemeye gittiklerini belirterek yeni bir düzenleme yaptıklarını, önümüzdeki günlerde yürürlüğe gireceğini anlattı. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türkiye burslarının hangi ülkeye verilirse verilsin o ülkenin talepleri doğrultusunda öğrencilerin mezun olup ülkelerine döndüklerinde prestij sağlayacak alanlarda olacağına dikkat çekti.

Bozdağ neden böyle bir karar aldıklarını ise şu cümleler ile açıkladı; “Türkiye burslarını hangi ülkeye verirsek bundan sonraki süreçte o ülkenin talepleri doğrultusunda o ülkede prestij sağlayacak alanlar olmasına özen göstereceğiz. Döndükleri zaman ülkelerine faydalı olmalarını ailelerine faydalı olmalarını temin edecek alanlar olmasına dikkat edilecek. Yani insanların okumak istemediği bölümlerin açılmasını ilan edilen bursların boş kalmasını veya dolsa bile 1 sene sonra öğrencilerin eğitimini yarıda bırakıp dönmesine neden oluyor.”

 

Türkiye bursunu alan öğrencilere sağlanan imkanların artırılacağını bildiren Bozdağ, burs sayılarının da artırılacağını kaydetti. Bozdağ, Burslu öğrencilerin ailelerine geliş okul bitince de dönüş imkanı vereceklerini sözlerine ekledi. Burslu öğrencilere bundan sonra yılda bir kez ülkelerine gidiş ve dönüşe imkan verecek düzenlemeler yaptıklarını anlatan Bozdağ, uygulamaya önümüzdeki günlerde geçileceğinin müjdesini verdi.

 

Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kosovalı Bakan Yağcılar Bozdağ ile Türkiye Kosova ilişkilerini konuştuklarını ancak özellikle eğitim konusundaki kontenjanların artırılması ile ilgili konuştuklarını dile getirdi. Bakan Yağcılar; “Kosova’da ihtiyaç olan bölümün verilmesi bizim için çok önemli. Dönüşler oluyor. Orada öğrencilerimiz iş bulma imkanına sahip oluyor.” dedi.

 

Kosovalı Bakan Yağcılar, Türkiye ile olan ilişkilerini kendi bakanlığından örnek vererek anlattı. Kendi bakanlığının 6 tane danışmanı olduğunu dile getiren Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Yağcılar, bu danışmanlardan 4 tanesinin Türkiye’deki üniversitelerden mezun olduğunu aktardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz