Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞBAKAN ERDOĞAN: “BATI TRAKYA’DA BENİM 150 BİN SOYDAŞIM VAR.”

BAŞBAKAN ERDOĞAN: “BATI TRAKYA’DA BENİM 150 BİN SOYDAŞIM VAR.”

17
0

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Ruhban Okulu, Atina’ya cami ve Batı Trakya’da müftülük konusunda açıklamalarda bulundu.

Türkiye Başbakanı Erdoğan yaptığı açıklamada şunları kaydetti “Ruhban okulu konusunu biz çözeriz. Bunu Yunanistan’ın bakanlarıyla çok konuştuk. Bu bizim için anlık bir şey. Dedim ki Atina’da iki tane camimiz var, bize izin verin bu camilerimizi yapalım.

Sen Sinod meclisine üye 17 tane papaz vatandaşımız var. Batı Trakya’da 150 bin vatandaşımız var. Yunanistan yönetimi oradaki vatandaşımın dini vecibelerini yerine getirmesi için seçilmiş bir imam atadılar. Bu ana kadar hep yaptık yapacağız diyerek ipe un serdiler.

Sümela’yı açtık mı açtık. Ahdamar’ı açtık mı açtık. Adalar’ı açtık. Dört tane öğrencimiz var. Hep biz açıyoruz ama onlar da bir gelişme yok. Hep destek olduk hiçbir zaman engel olmadık. Elektrik su gibi ihtiyaçlarının bedava verilmesini sağladık.”

Batı Trakya’da benim 150 bin soydaşım var. Baş müftüyü neden Yunanistan hükümeti atıyor”

Atina yönetiminin sürekli “ver ver” dediğini söyleyen Erdoğan, “Ruhban Okulunu niye açmadınız. Her şey bitti bir o kaldı. Biz açarız ancak. Hep bizden ver ver diyorsunuz. Bizim Atina’da iki tarihi camimiz var. Bize kaç kere söz verdiniz. Batı Trakya’da benim 150 bin soydaşım var. Baş müftüyü neden Yunanistan hükümeti atıyor. Sümela manastırını açtık, Tarsus’u açtık, Van’da Akdamar kilisesini yaptık. Orada ayinlerini yapıyorlar. Peki biz yaptık da siz ne yaptınız arkadaş? Bize bu tür şeyleri yaptınız mı? Bunu yaparken de inaye olsun diye yapmıyoruz. Ertelenmiş hak gaspı olduğunu düşündüğümüz için yaptık. Biz çözümden yanayız” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz