Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞBAKAN ÇİPRAS SEMADİREK ADASINDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A MESAJ GÖNDERDİ

BAŞBAKAN ÇİPRAS SEMADİREK ADASINDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A MESAJ GÖNDERDİ

25
0

Başbakan Çipras Semadirek adasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Alman Şair Bertolt Brecht’in “Tankınız ne güçlü generalim” şiiriyle mesaj gönderdi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, İsa’nın doğumu ile vaftiz edilişini kutlamak amacıyla düzenlenen denizden haç çıkarma töreni etkinliğine katılmak üzere geldiği Semadirek (Samothraki) adasından, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Alman Şair Bertolt Brecht’in “Tankınız ne güçlü generalim” şiiriyle mesaj gönderdi.

Başbakan Çipras tören sonrası yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “dostum Erdoğan” diye hitap ederek şunları dile getirdi.

“Dün haber bültenlerinde gördüm, dostum Erdoğan İzmir halkına hitaben, İzmirli vatandaşlara hitaben savaşı öven bir şiirin dizelerini okumak istedi.     Ben bugün buradan, Ege’nin diğer tarafından, Samothraki’den, özellikle de Ege’nin her iki kıyısındaki düşünen insanlara hitaben, savaşın dizelerini hatırlatmayacağım, barışı öven bir şairin dizelerini, sosyal adalet ve insanların özgürleşmesini, Bertolt Brecht’in şu yazdıklarını; “İnsan dediğin nice işler görür, generalim. Bilir uçurmasını, öldürmesini, insan dediğin. Ama bir kusurcuğu var; Bilir düşünmesini de.”

Başbakan Çipras konuşmasında şunları dile getirdi.

“Ege’nin her iki yakasında herkese sesleniyorum”

“Onun için mesajla herkese sesleniyorum, Ege’nin her iki yakasına da, düşünmeyi biliyorlar özellikle de tarihi biliyorlar, her iki halk tarihin geçiş döneminde, çatışma döneminde, dram ve barış döneminde buluştular. Savaş anlarında, aynı zamanda barışçıl yaşama anlarında da buluştular.

Biz bu tarihi bilen ve ülke olarak ta her daim barışı sembolize eden çabayla, özgürlük ve evrensel insanlık adaletinin büyük değerleri için mücadele ediyoruz. Bu yüzden, tam olarak savaşmaya hazır olan Silahlı Kuvvetlerimizin güvenine sahibiz, çünkü barışı savunduğumuzu biliyoruz ve kanımızın son damlasına kadar da savunacağız, aynen vatanımızın son köşesini de savunacağız.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz