Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞBAKAN ÇİPRAS BATMAKTA OLAN GEMİYİ KURTARMAYA ÇALIŞIYOR

BAŞBAKAN ÇİPRAS BATMAKTA OLAN GEMİYİ KURTARMAYA ÇALIŞIYOR

22
0

Başbakan Çipras batmakta olan gemiyi kurtarmaya çalışıyor.

Yunanistan’da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vekili Rania Antonopulu’nun kira yardımı aldığı ortaya çıkınca istifa etmesinin ardından eşi Ekonomi ve Kalkınma Bakanı Dimitris Papadimitriu da istifa etmişti. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras bunun üzerine kabine revizyonuna gitti.

Yunanistan’da yeni kabineyi Hükümet Sözcüsü Dimitris Canakopulos duyurdu. Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı’na, Başbakan Yardımcısı Yannis Dragasakis getirildi. Sağlık durumu dolayısıyla vazifesinden uzaklaşmak zorunda kalan Göç Politikası Bakanı Yiannis Muzalas’ın yerine ise Savunma Bakan Vekili Dimitris Viças geçti. Dimitris Viças’ın yerine ise Milli Savunma Bakan Yardımcılığına eski DİMAR Genel Başkanı Fotis Kuvelis atandı.

2010-2015 yılları arasında Demokratik Sol Parti Başkanı olan Fotis Kouvelis, Savunma Bakan Vekili oldu. Meropi Cufi Eğitim Bakan Yardımcısı, Athanasios İliopulos Çalışma Bakan Yardımcısı, Konstantinos Stratis de Kültür ve Atletizm Bakan Yardımcısı olarak açıklandı. Yeni atananlar bugün öğlen saat 12:30’da Cumhurbaşkanı Pavlopulos’un huzurunda yemin ederek göreve başlayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz