Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞBAKAN ÇİPRAS AZINLIĞIN KURBAN BAYRAMI’NI KUTLAMADI

BAŞBAKAN ÇİPRAS AZINLIĞIN KURBAN BAYRAMI’NI KUTLAMADI

27
0

Başbakan Aleksis Çipras Azınlığın Kurban Bayramı’nı kutlamadı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras yine bu yıl da Batı Trakya’da yaşayan Müslüman Türk Azınlığı’nın Kurban Bayramı’nı kutlamadı. Başbakan Çipras Başbakanlığa ait twitter hesabında yayınladığı Kurban Bayramı mesajında, Yunanistan’da bulunan Müslümanlar’ın ve Yunanlı Müslümanlar’ın Kurban Bayramı’nı kutlarken Batı Trakya’da yaşayan Müslüman Türk Azınlığın Kurban Bayramı’nı kutlamadı.

Başbakan Çipras yayınladığı mesajında, Yunanistan’a bir şekilde değişik ülkelerden değişik şartlar altında ve değişik yollardan gelen ve yerleşen Müslümanlar’ın bayramını kutlarken, Yunanistan’da İslam Dini’ni seçen Yunanlılar’ın da Kurban Bayramı’nı kutladı. Batı Trakya’daki Azınlıktan ise hiç bahsetmedi ve dolayısıyla da buradaki Azınlık insanının bayramını kutlamamış oldu. Unutulmamalıdır ki, Azınlık kendisine Batı Trakya’dan 3 milletvekili vermesine rağmen Sayın Başbakan Çiras Azınlığı unuttu.

Başbakanlık tarafından yayınlanan mesajın Yunancası aynen şu şekildedir.

Με την ευκαιρία της Εορτής της Θυσίας, Eid Al-Adha (Κουρμπάν Μπαϊράμ) εύχομαι υγεία, ευτυχία, προκοπή και ειρήνη  στους Έλληνες μουσουλμάνους συμπολίτες μας και σε όλους τους μουσουλμάνους που βρίσκονται στη χώρα μας.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz