Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞBAKAN ALEKSİS ÇİPRAS TÜRKİYE BAŞBAKANI BİNALİ YILDIRIM İLE GÖRÜŞTÜ

BAŞBAKAN ALEKSİS ÇİPRAS TÜRKİYE BAŞBAKANI BİNALİ YILDIRIM İLE GÖRÜŞTÜ

20
0

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Başbakan Aleksis Çipras, Türkiye’nin Elazığ ilinde gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle başsağlığı dileyerek, Yunanistan’ın Türkiye’nin terörle mücadelesine güçlü destek verdiğini ifade etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, bugün Türkiye Başbakanı Yıldırım ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Başbakan Çipras, Elazığ’da gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle Başbakan Yıldırım’a ve Türk vatandaşlarına başsağlığı dileyerek, Yunanistan’ın Türkiye’nin terörle mücadelesine güçlü destek verdiğini ifade etti. Çipras, 15 Temmuz’dan bu yana halka ve seçilmiş hükümete destek verdiğini bu vesileyle yinelemek istediği kaydetti.

Başbakan Yıldırım da, başsağlığı ve destek ifadeleri nedeniyle mevkidaşına teşekkür ederek, darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma ve adli süreçlerin hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yürütüldüğünü vurguladı.

Görüşmede iki ülke arasında gündemde olan siyasi diyalog ve işbirliği konuları da ele alındı. İki Başbakan’ın, mevcut yakın diyaloglarını sürdürmek ve iki ülke arasındaki üst düzey temasların devamı konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz