Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar “AZINLIKLARI KORUMA PAKETİ GİRİŞİMİ” İMZAYA AÇILDI

“AZINLIKLARI KORUMA PAKETİ GİRİŞİMİ” İMZAYA AÇILDI

40
0

Ulusal azınlıklar için Avrupa genelinde bir koruma mekanizmasının oluşturulması ve Avrupa’daki dilsel ve kültürel çeşitliliğin güçlendirilmesini amaçlayan girişim ile bir yıl içerisinde girişimi destekleyen en az 1 milyon imzanın toplanması hedefleniyor.

Avrupa Milletleri Federal Birliği’nin (FUEN) öncülüğünde Haziran 2013’te başlatılan ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından 3 Nisan 2017 tarihinde tescil edilen “Azınlıkları Koruma Paketi” başlıklı Avrupa Vatandaşları Girişimi ilk etapta çevrimiçi olarak AB vatandaşlarının imzasına açıldı. Avrupa’da ulusal ve dilsel azınlıklara mensup kişilerin korunmasını iyileştirmeye ve AB’de kültürel ve dilsel çeşitliliği güçlendirmeye çağıran ve Batı Trakya Türk toplumunun da ortaklarından biri olarak destek verdiği girişim çerçevecinde, 2 Nisan 2018’e kadar AB üyesi en az yedi farklı ülkeden girişimi destekleyen 1 milyon imzanın toplanması gerekiyor.

AB üyesi bir ülkede sürekli ikamet eden veya AB üyesi bir devletin vatandaşı olan veyahut da her iki koşulu birden taşıyan herkes Azınlıkları Koruma Paketi Girişimi’ne imzalarıyla destek verebiliyor. Girişim hakkında ayrıntılı bilgelerin yer aldığı www.minority-safepack.eu adresindeki ana sayfada yer alan “İmzala” tuşuna basılmak suretiyle resmi dilekçe sistemine ulaşılıyor ve burada vatandaşı olunan veya ikamet edilen AB üyesi ülkeye ait ilgili forma kişisel bilgilerin girilmesi suretiyle girişim için çevrimiçi (online) olarak imza atılıyor. Yanı sıra formların çıktısı alınarak elle doldurulduktan ve imzalandıktan sonra girişimin yürütülmesinde sorumlu Vatandaşlar Komitesi’ne normal posta ile iletilmesi de mümkün. Böylelikle, Azınlıkları Koruma Paketi Girişimi’ni hem çevrimiçi olarak hem de basılı kağıt formları kullanarak desteklemek mümkün.

 

Azınlıkları Koruma Paketi Girişimi – 1 Milyon İmza Kampanyası’nın ana sayfası:

www.minority-safepack.eu

Azınlıkları Koruma Paketi Girişimi ile ilgili Avrupa Komisyonu’nun internet sayfası:

https://ec.europa.eu/citizens-initiative/32/public/index.do?lang=en

Basılı kağıt formların ulaştırılması gereken posta adresi ise şöyle:

Citizens’ Committee of the “Minority SafePack Initiative”

c/o Federal Union of European Nationalities (FUEN)

Schiffbrücke 41

D-24939 Flensburg

Almanya

FUEN’nin konuya ilişkin basın açıklaması ve ayrıntılı bilgi için:

https://www.fuen.org/tr/haberler/single/article/the-minority-safepack-initiative-is-now-available-for-online-signatures/

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz