Ana Sayfa Batı Trakya Haberler Azınlık ve Başkonsolosluk Hakkında Çarpıcı Açıklamalar!

Azınlık ve Başkonsolosluk Hakkında Çarpıcı Açıklamalar!

19
0

Yeni Demokrasi (Nea Dimokratia) Partisi Rodop eski Milletvekili Evripidis Stilyanidis yine Azınlık ve Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yeni Demokrasi (Nea Dimokratia) Partisi Rodop eski Milletvekili Evripidis Stilyanidis yine Azınlık ve Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nu hedef aldı. Stilyanidis katıldığı bir radyo programında, “Müslüman oyların yüzde 85’i Ankara tarafından manipüle ediliyor” diyerek, Türkiye’den Trakya’ya para akışı olduğunu iddia etti ve bunun araştırılmasını istedi.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nun Yunan siyasi partilerinin iç işlerine müdahale etme girişiminde bulunduğunu da iddia eden Stilyanidis, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde DEB Partisi’nin yüksek oy oranı almasını bölge açısından tehlike olarak gördüğünü söyledi.

Stilyanidis özetle şunları dile getirdi:

“Yunanlılar satıyor, Müslümanlar Alıyor, parayı nereden buluyorlar”

“2011’den sonra birçoğu Hristiyan olmak üzere yurt dışına kaçıyor. Çok yakın bir zaman içerisinde bölgede 2.000’den 2.500’e kadar küçük ve orta ölçekli işletmeler kapandı.

Türkiye’den para trafiği var; örneğin, Trakya’daki toprak alımları, Müslümanlar satın alıyor ve Hıristiyanlar satıyor, parayı nereden buluyorlar araştırılmalı. Hıristiyan unsur psikolojik olarak geri kalmış olduğunu hissediyor.

Müslüman partisi (DEB) Makedonia bölgesindeki Slav kökenlilerle irtibat halinde ve Atina’daki Müslümanlar ve Onikiadalar’daki eski Müslüman azınlıklarla kanallar kurmaya çalışıyor.

Rodopi (Rodop) ve Ksanthi (İskeçe) Vilayetleri son Avrupa seçimlerinde boz renkteydi ve azınlık partisi son derece güçlüydü. Müslüman oylarının yüzde 85’i Ankara tarafından yönlendiriliyor. Bir sonraki Avrupa seçimlerinde, Trakya’daki haritanın tekrar boz renk olma riski var.

Ulusal seviyedeki yüzde 3’lük barajı Milletvekili seçimlerinde bizi koruyor. Türkiye’nin Komotini (Gümülcine) Başkonsolosluğu tarafından Yunan siyasi partilerinin iç işlerine müdahale etme girişimi var. Trakya büyümeye ve erdemlerini ön plana çıkarmaya ihtiyaç duyuyor. Hiçbir koşul altında seçim sisteminde herhangi bir değişiklik yapılsa da yüzde 3’lük tavan kırılmamalıdır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz