Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AZINLIK TARİHİNDE BİR İLK, KÜÇÜK EGE OLİMPOS’UN ZİRVESİNDE

AZINLIK TARİHİNDE BİR İLK, KÜÇÜK EGE OLİMPOS’UN ZİRVESİNDE

16
0

Batı Trakya Azınlık tarihinde bir ilk gerçekleşti ve Gümülcine’li Küçük Ege (Ege Çakır), Olimpos Dağı’nın zirvesine tırmandı.

Arkeolog olan babası Fikret Çakır’dan esinlenen biricik oğlu Ege, küçük yaşta zirveye ulaştı.

“Gümülcine (Komotini) Dağcılık Kulübü”nün Olimpos dağının zirvesine düzenlediği tırmanışa katılan 7 yaşındaki ilkokul ikinci sınıf öğrencisi Ege Çakır, dağcılık kulübünün en genç üyesi oldu.

Babası Fikret Çakır’la birlikte Olimpos dağının zirvesine tırmanan Ege Çakır Gümülcine’deki en genç dağcı unvanını kazandı.

Gümülcine Dağcılık Kulübü üyeleri 3-4 Eylül tarihlerinde Olimpos dağına tırmandılar. Gümülcineli dağcıların Olimpos Dağı’ndaki 2 bin 760 metrelik tırmanışı yaklaşık 6 saat sürerken dağcılar 2 gün süren aktivitenin ardından Gümülcine’ye döndüler.

Olimpos zirvesine tırmanan küçük Ege’yi ise azminden dolayı Gümülcine Dağcılık Kulübü yetkilileri tebrik ettiler.

 

KARLIK DAĞI’NDA ANTREMAN

Küçük Ege babasıyla birlikte bir hafta önce antreman amaçlı Rodop Dağları’nın zirvesi olan Karlık Dağı’na tırmanmış ve kendisini Olimpos’a hazırlamıştı. Babasıyla birlikte Karlık Dağı’nda kamp kuran ve geceyi kurdukları çadırda geçiren Küçük Ege, küçük yaşta dağcılık sporunda büyük başarılara adım adım ilerliyor.

Küçük Ege ileride ünlü bir dağcı olarak Himalaya Dağları Everest tepesine (88488851 metre) ve Makalu Dağı’na (8463 metre) tırmanmak istediğini belirtiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz