Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AZINLIK SORUNLARINI BALTAS’A İLETTİLER

AZINLIK SORUNLARINI BALTAS’A İLETTİLER

22
0

İskeçe İli SÖPA Mezunu Azınlık Okulları Öğretmenler Derneği eğitimle ilgili talepleri Bakan Baltas’a iletti.

İskeçe İli SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği 16 Nisan 2015 tarihinde yeni hükümetin Eğitim bakanı Aristidis Baltas’a azınlık eğitimiyle ilgili olarak bazı talepleri iletmiştir.

Umulur ki, azınlığımızın büyük desteğini almış SİRİZA hükümetinin yeni Eğitim Bakanı Aristidis BALTAS azınlık temsilcileriyle ciddi bir diyalog kurarak, yıllardan beri çözüm bekleyen kronikleşmiş azınlık eğitiminin sorunlarına bir an önce çözüm getirecektir.

Batı Trakya azınlığının en önemli ve acil çözüm bekleyen sorunlarının başında muhakkak eğitim sorunu gelmektedir. Son yıllarda eğitim alanında azınlık toplumuna danışılmadan yapılan değişiklikler ve dayatılan kanunlar, azınlık eğitimi içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Azınlık eğitimindeki  belirsizlikler ve sıkıntılar geçmişte olduğu gibi bugün de pek çok konuda hala devam etmektedir.

 Yıllardan beri azınlık okullarında yetmişe yakın kadronun doldurulmaması,Türkçe ders kitapları ile ilgili olarak ve mesleki bilgilerini arttırmak için öğretmenlere Türkçe seminer düzenlenmemesi, türkçe-yunanca egitim yapan anaokulların bulunmaması,Türkçe ders saatlerinin azlığı, Batı Trakya Müslüman Çocukların Eğitimi Programının kitapları yıllardan beri yenilenmemesi, kitaplarda Tarih ile Cografya derslerinin yetersizliği, program sorumluların  sadece Yunanca müfredatına destek vermesi, okullardaki bilgisayar, araç gereç yetersizliği, (Türkçe – Yunanca) kütüphanelerin oluşturulmaması, yeterli öğrenci sayısı olmadığı gerekçesiyle ard arda kapanan okullara karşılık, fazla öğrenci sayısı olan okullara yeni dersliklerin ve ek binaların yapılmaması, azınlık ilkokulların işlevi için yapılan ekonomik desteğin arttırılmaması, okulların bakımı ve onarımı için devlet tarafından belediyelere verilen paraların azlığı ve tüm azınlık okullarına adil olarak dağıtılmaması, İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Orta Okulun ve Lisesi’nin yeni okul binası talebine hala cevap verilmemesi eğitim sorunlarımızın başında gelmektedir.

Bu doğrultuda İskeçe SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği 16 Nisan 2015 tarihinde azınlık eğitimiyle ilgili olarak Bakan Baltas’a bir dizi talepler iletmiştir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz