Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AZINLIK SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI TÜKİYE’DEKİ DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI

AZINLIK SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI TÜKİYE’DEKİ DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI

24
0

Batı Trakya Türk Azınlığı sivil toplum örgütleri Türkiye’de darbe girişimleri ve ardından yaşananları yayınladıkları kınama yazılarıyla kınadılar.

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI DANIŞMA KURULU

Bu akşam Türkiye Cumhuriyeti’nde, Türk halkının iradesine ve demokrasiye yönelik meydana gelen yasadışı ve hukuksuz kalkışma girişimini şiddetle kınıyorum.

Anavatanımızın istikrarını zedeleme amacı taşıyan bu eylemin amacına ulaşamadan Türk halkı tarafından gerekli karşılığı bulacağına olan inancım tamdır. Her zaman olduğu gibi, bugün de Batı Trakya’lı soydaşları Türk halkı, Türkiye Devleti ve milletinin sonuna kadar yanına olacaktır.

BATI TRAKYA TÜRK ÖĞRETMENLER BİRLİĞİ

Darbe nereden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın darbenin her türlüsüne karşı olduğumuzu belirtiriz.

Ayrıca son olarak Anavatan’daki darbe hareketini şiddetle kınarken Türk halkının göstermiş olduğu duruşu kutlar, yaralılara acil şifalar, vefat edenlere Allahtan rahmet dileriz. Türk Milletine geçmiş olsun.

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ

Millet iradesini hiçe sayarak, Demokrasiye, Anayasal Hukuk Devleti’ne, darbe girişiminde bulunan ihanetçileri nefretle kınıyoruz. Aziz Türk milletini, birlik ve beraberlik sonucunda kazandıkları zaferden dolayı tebrik ediyor, bu kutsal mücadelede şehit düşen tüm asker, polis ve sivillere Allah’tan rahmet diliyoruz. Türk halkının başı sağolsun. Rabbim Anavatan’a zeval vermesin.

GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ

Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Halkının demokratik yolla seçtiği hükümete karşı gerçekleşen darbe girişimini nefretle kınıyoruz. Türk Irkı kendi aklını kullanacak kadar yürekli ve mantıklıdır. Demokrasiye ve milletin iradesine saygımız sonsuzdur.

Bu darbe girişimine karşı dik duran Aziz Türk milletini tebrik ediyor, tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz.

DOSTLUK EŞİTLİK BARIŞ PARTİSİ

15 Temmuz 2016 Cuma gecesi Türk Silahlı Kuvvetlerinin içindeki bir gurup ihanet şebekesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin millet iradesini hiçe sayarak, demokrasiyi sekteye uğratarak ve anayasal hukuk devletini yıkmaya dönük bir darbe kalkışmasında bulundu.

Bu kalkışmayı gerçekleştiren ihanet şebekesini nefretle kınıyoruz. Aziz Türk Milleti’ne geçmiş olsun dileğimizi iletiyor, metanet ve sabırlar diliyoruz.

Bu kalkışmayı bastırırken ve cansiperane ülkelerini ve demokrasilerini müdafaa ederken şehit düşen asker, polis ve sivillere, tüm demokrasi şehitlerine Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Batı Trakya Türk Azınlığı, ülkemiz Yunanistan’a kaçan ve sığınma talebinde bulunan hainlerin geri iade edilmesi için Cumartesi günü Dedeağaç havalimanında arzusunu dile getirmiş ve anavatanımızdaki bu kalkışmayı kınamıştır. Hainlerin Türkiye Cumhuriyeti’ne iadesi azınlık olarak beklentimizdir.

BATI TRAKYA MEDRESE MEZUNU MÜSLÜMAN MUALLİMLER CEMİYETİ:

15 Temmuz 2016 Cuma akşamı Yüce Türk Milletinin iradesine; demokrasi ve barışçıl yaşamına yapılmak istenen darbe girişimini şiddetle kınıyoruz.

Özellikle; T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Hükümeti’nin kurumlarını hedef alan bu kalkışmayı aziz Türk Milleti birlik beraberlik içinde etkisiz hale getirmiştir. Tüm şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Cenab-ı Hak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ilelebet zeval vermesin.

BATI TRAKYA AZINLIĞI GÜNEY MERİÇ EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ:

15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye’de yapılmak istenen askeri darbeyi nefretle kınıyoruz.

Türkiye halkı demokrasiye susamışlığını bir kez daha ortaya koydu ve karanlık kişilerin yönetimi devralmasına müsaade etmedi. Türkiye, 16 Temmuz sabahı aydınlık ve yepyeni bir güne uyandı.

Temennimiz, Türkiye’nin geleceğine darbe vuran bu insanların bir an önce hak ettikleri cezaya çarptırılmaları ve de demokrasinin bu tür badirelere bir daha maruz kalmaması yönündedir.

Darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet ve yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz