Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Azınlık Okullarımıza Sahip Çıkalım”

“Azınlık Okullarımıza Sahip Çıkalım”

2
0

Azınlık Okulları Encümenler Birliği, 2022 – 2023 eğitim ve öğretim yılı için ilkokul birinci sınıflara kayıtların başlaması nedeniyle bir açıklama yayımladı.
Batı Trakya’daki Azınlık Okulları Encümenler Birliği, yayınladığı yazılı basın açıklamasında, 2022 – 2023 eğitim öğretim yılı için ilkokul birinci sınıflara kayıtların 1 Mart Salı günü başladığını ve 20 Mart Pazar günü sona ereceği belirtiliyor.
Encümenler Birliğinin açıklaması şu şekilde:

“Azınlık okullarımıza sahip çıkalım”

“2022-2023 eğitim yılı için, ilkokul 1. Sınıfa kayıt dönemi bugün itibariyle başlamış olup, 20 Mart tarihinde sona erecektir. Azınlık okullarımızın, kültürümüz ve dolayısıyla varlığımız için ne kadar önemli olduğunu daha önce çeşitli sebeplerle dile getirmiştik. Çocuklarımızın sahip olmaları gereken hassasiyetlerden uzak kalmaması adına, tüm anne babaların üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olarak, çocuklarını azınlık okullarına kaydetmeye davet ediyoruz. Unutmayalım ki, okullarımızı, eğitimimizi ve dolayısıyla geleceğimizi bu hayati öneme haiz hakkımıza sahip çıkarak koruyabiliriz.
Kayıt döneminin başlamış olması vesilesiyle, Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği Yönetim Kurulu olarak, okullarımız ve azınlık eğitimi ile ilgili düşüncelerimizi bir kez daha dile getirmekte fayda görmekteyiz.
Hatırlanacağı üzere 17 Aralık tarihinde %100’e yakın katılımla gerçekleşen boykot ile, azınlık eğitimine vurulmaya çalışılan darbelerin tamamını reddettiğimizi ve hak gaspına müsaade etmeye niyetimiz olmadığını açıkça yetkililere ve tüm kamuoyuna duyurmuştuk. Azınlık velilerini temsil eden kuruluşumuzun bu konudaki tavrı, ilk günkü kadar nettir ve anlayışımızda en küçük bir sapma söz konusu değildir. Bu sebeple, yetkililerden, Bölge Eğitim Müdürü sn. Bantikos ve Azınlık Eğitiminden sorumlu sn. Simeonidis ile Şubat ayı başında yaptığımız toplantıda dile getirdiğimiz taleplerimize büyük bir hassasiyetle eğilmelerini ve bu haklı taleplerimizi göz ardı etmemelerini beklediğimizi önemle vurgulamak ve hatırlatmak isteriz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz