Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AZINLIK ÖĞRENCİLERİNİ “YATAY GEÇİŞ” (METAGRAFİ) HAKKI NE ZAMAN UYGULANACAK?

AZINLIK ÖĞRENCİLERİNİ “YATAY GEÇİŞ” (METAGRAFİ) HAKKI NE ZAMAN UYGULANACAK?

30
0

Yüksek okul ve üniversitelerde eğitim görmeye hak kazanan Batı Trakyalı Azınlık mensubu öğrencilerin yatay geçiş (metagrafi) sonuçlarının hâlâ açıklanmaması üzerine, Rodop Milletvekili İlhan AHMET ilgili bakanlığı göreve çağırdı.

Milli Eğitim Bakanı’na hitaben yatırdığı soru önergesinde İlhan AHMET, Azınlık öğrencilerinin yatay geçiş (metagrafi) sonuçlarının açıklanmasında yaşanan gecikmenin öğrencileri ve ailelerini zor durumda bıraktığını hatırlattı.

Milletvekili, eğitim-öğretim yılının ilk dönemi sona ermek üzere olduğu hâlde hâlâ yatay geçiş sonuçları açıklanmayan hak sahibi Azınlık öğrencilerinin, eğitim hayatlarının sekteye uğratıldığının altını çizerek,  “Azınlık öğrencileri ilk dönemki sınav haklarını kaçırma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Çünkü şu anda ne kazandıkları okullarda ne de yatay geçiş ile tercih ettikleri okullarda öğrenci olarak kayıtlı değiller ve derslere devam edememekteler” dedi.

“Eğitimin ilk dönemi bitiyor, Azınlık öğrencileri hâlâ kayıt olmayı bekliyor!”

Eğitim Bakanı’na, Azınlık öğrencilerini ve ailelerini yakından ilgilendiren yatay geçiş sonuçlarının bir an önce açıklanması talebini yineleyen milletvekili, “ilk dönem eğitim hakkını yitiren Azınlık öğrencilerini, ikinci dönemde  de Ocak – Şubat ders seçimlerini ve kayıt yenilemelerini yapamama” sorununun beklediğini dile getirdi.  

İlhan AHMET, Azınlık öğrencilerinin yatay geçiş hakkına 1995 yılından bu yana  sahip olduğunu belirterek yanısıra, 2015 yılındaki düzenlemeyle ‘özel kategorideki öğrenci’ lere getirilen yatay geçiş hakkı kapsamına da Kıbrıslılarla birlikte Trakyalı Azınlık öğrencilerinin de dahil edildiğini hatırlattı.

Bu kapsamda ilgili bakanlığı harekete geçmeye çağıran milletvekil, Azınlık öğrencilerinin yatay geçiş hakları dahilinde okul yerleştirmelerinin biran önce yapılmasını istedi. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz