Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AZINLIK MÜHENDİS VE MİMARLARINDAN BASIN AÇIKLAMASI

AZINLIK MÜHENDİS VE MİMARLARINDAN BASIN AÇIKLAMASI

16
0

20 kişiden oluşan Azınlık Mühendis ve Mimarlar, 4014/2011 sayılı kaçak inşaatların düzenlenmesi ve yasa ile ilgili, 946 sayı 26-09-2011 tarihli Periskopio gazetesinde kaçak inşaatlarla ilgili haberdeki fotoğrafta inşaat mühendisleri İbrahim Kamil ve Ali Mehmet, İmar müdürlüğü memuru ve Rodop PASOK milletvekili Ahmet Hacıosman’ın sekreteri Antigoni Papanikolaou’nun birlikte görüntülenmesini kınayan bir basın duyurusu yayımladılar.

Basın duyurusu şu şekildedir.

 

Basın Duyurusu:

4014/2011 sayılı kaçak inşaatların düzenlenmesi ile ilgili yasanın son bir ay içinde bazı azınlık siyasetçileri ve mühendislerinin bir takım açıklama ve girişimlerinin gerçeği yansıtmadığı ve siyasi ve ekonomik rant güttüğü tarafımızdan değerlendirilmiştir.

Bu söz konusu yasa denildiği gibi azınlık insanımız için bir ayrıcalık getirmemiştir. 1994 yılına kadar azınlık insanına inşaat izinleri verilmediği bu kaçak yapıların mecburiyyeten yapıldığı bilindiği halde, bu yasayı bir tür lutuf gibi göstermek son derece yanlıştır.

Bu vesile ile 946 sayı 26-09-2011 tarihli Periskopio gazetesindeki kaçak inşaatlarla ilgili haberdeki fotoğrafta inşaat mühendisleri İbrahim Kamil ve Ali Mehmet, İmar müdürlüğü memuru ve milletvekili sekreterinin birlikte görüntülenmesini kınıyor, bunu meslek dayanışması ve ahlakına aykırı buluyoruz.

 

Azınlık Mühendis ve Mimarları

 

Hasan Mehmet

İrfan Hüseyin

Rıdvan Molla İsa

Mesut Mehmet

Sali Mehmet

Saliha Hüseyin

Mehmet Boyacı

Taner Feyzullah

Turgay Mümin

Sonnur Halil

Turgut Hüseyin

Mustafa İsmail

Erdoğan Sait

Mehmet Nizam

Nazmi Halil

Cüneyt Hafız

Nihal Şerif

Ahmet Gariphasan

Hülya Hüsnü

Nihat Ircanlı

Bayram Sali

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz