Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AZINLIK MİLLETVEKİLLERİ SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRDİ

AZINLIK MİLLETVEKİLLERİ SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRDİ

20
0

Yunanistan’da SYRİZA ile ANEL koalisyonu kuruldu. Türk Azınlık Milletvekilleri seçimleri ve Azınlığın çözüm bekleyen sorunlarını ve yapacakları çalışmaları değerlendirdiler.

Milletvekilleri Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf ve Hüseyin Zeybek seçim sonrası ilk değerlendirmeleri NTV’den Gökhan Tuzladan’a yaptılar.

 

VİDEO İZLE:

MUSTAFA MUSTAFA: http://www.dailymotion.com/video/x2ftvyx_mustafa-mustafa-secim-degerlendirmesi_news

AYHAN KARAYUSUF: http://www.dailymotion.com/video/x2ftwde_ayhan-karayusuf-secimleri-degerlendirdi_news

HÜSEYİN ZEYBEK: http://www.dailymotion.com/video/x2ftwuz_huseyin-zeybek-secim-degerlendirmesi_news

 

Öte yandan Batı Trakyalı Türkler SYRİZA‘dan umutlu ama sağcı ortağı ANEL’le ilgili endişeleri var. Yunanistan’da seçimler pazar akşamı sonuçlandı. Hemen bir gün sonra seçimin galibi SYRİZA, Bağımsız Yunanlar Partisi (ANEL) ile koalisyon kurduklarını ilan etti. Dün de Bakanlar Kurulu açıklandı. Böylece Yunanistan’da aşırı sol akımları da içinde barındıran sol ittifak SYRİZA ile aşırı sağ eğilimli Bağımsız Yunanlar dönemi başlamış oldu.

Sol ve sağ partilerin koalisyon kurması Batı Trakya’da yaşayan Türk azınlığı nasıl etkileyecek. SYRİZA ile umutlanan Türk Azınlık aşırı sağ kanattaki koalisyon ortağıyla kurulacak yeni hükümete aynı umutla bakıyor mu?

Yunanistan’daki Batı Trakya Türkleri, sol ittifak SYRİZA öncülüğünde kurulan yeni koalisyon hükümetinden umutlular. Çoğunluktaki Yunan halkı gibi Batı Trakya Türklerinin de birincil sorunu ekonomik. O yüzden hükümetten öncelikle ekonomik sıkıntılarına son verecek icraatlar bekliyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz