Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AZINLIK KURUM VE KURULUŞLARI TERÖR SALDIRISINI KINADI

AZINLIK KURUM VE KURULUŞLARI TERÖR SALDIRISINI KINADI

26
0

Batı Trakya’da Azınlık kurum ve kuruluşları İstanbul’da çevik kuvvet otobüsüne yönelik düzenlenen menfur terör saldırısını kınadılar.

TAZİYE

10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul’da çevik kuvvet otobüsüne yönelik düzenlenen menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor, şehit olanlara Cenab-ı Allah’tan rahmet, geride kalan kederli ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Türk Milleti’nin başı sağ olsun.

Gümülcine S. Müftüsü

İbrahim ŞERİF

 

RODOP – MERİÇ  İLLERİ SELANİK ÖZEL PEDAGOJİ AKADEMİSİ MEZUNU ÖĞRETMENLER DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

KINAMA

Terör, şiddet ve zulme set çeken, savaşta bile merhametli olmayı kalplere perçinleyen Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğum günü olan Mevlid Kandilini idrak ettiğimiz bir zamanda, İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Vodafone Arena stadı yakınında 10 Aralık Cumartesi akşamı  düzenlenen iki ayrı terör saldırısında 39 kişinin şehit olması ve çok sayıda insanın yaralanması nedeniyle derin üzüntü içerisindeyiz.

Bu elim hadiseler nedeniyle camiamız  adına, terör kurbanlarının ve yakınlarının acısını paylaşır, yaralılara Yüce Allah’tan acil şifalar dileriz.

YÖNETİM KURULU ADINA

BAŞKAN                                  G.SEKRETER

SALİH AHMET                         HAKKI HACI

 

 

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ

KINAMA

10 Aralık 2016 akşamı İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınlarında, asayişi sağlamakla görevli çevik kuvvet polislerine yönelik meydana gelen iki ayrı terör saldırısı sonucunda, 38 kişinin şehit olduğu ve 160 kişinin yaralı olduğu haberi, kalbimizi yine paramparça etmiş, gönüllerimizi dağlamıştır.

Şehitlerimize yüce Mevla’dan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bu hain saldırıyı gerçeleştiren teröristleri ve her şekilde destek verenleri şiddet ve nefretle kınıyoruz.

Tüm Türk Milletinin ve Müslüman Türk Dünyasının başı sağolsun.

Batı Trakya Müslüman Türk Toplumu ve İskeçe Türk Birliği’nin siz saygı değer üyeleri;

İskeçe Türk Birliği Yönetim Kurulu olarak, 17 Aralık 2016 Cumartesi akşamı gerçekleştirmeyi planladığımız Birlik, Beraberlik ve Dayanışmagecemizi, bir çok anababanın feryatları yüreklerimizi parçalarken, masum yavrular babalarından mahrum kalırken, gerçekleştirmeyi uygun görmediğimizi ve gecemizi ileri bir tarihe ertelediğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU

 

Kınama ve Taziye

İstanbul Beşiktaş’taki menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz!

10 Aralık 2016 Cumartesi akşamı İstanbul Beşiktaş’taki Vadofone Arena’da oynanan futbol maçı çıkışında Çevik Kuvvet polislerinin bulunduğu noktaya bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlenirken bu saldırıdan 45 saniye sonra Maçka Parkı’nın girişindeki Çevik Kuvvet otobüslerine doğru yürüyen canlı bomba polislerin fark etmesi sonucu hedefine ulaşamadan kendini patlattı. Eş zamanlı gerçekleştirilen hain terör saldırılarında 36’sı polis, 8’i sivil 44 kişi şehit olurken 100’ün üzerinde kişi de yaralandı.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) olarak Avrupa’da yaşayan tüm Batı Trakya Türkleri adına insanlıktan nasibini almamış teröristlerce yapılan bu iki menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırılarda şehit olan polislere ve sivil vatandaşlara Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin huzur ve istikrarını bozmak isteyen çevreler ve terör örgütleri şunu çok iyi bilmelidir ki bu terör saldırıları ile hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar, yüce Türk milletinin birlik ve beraberliğini asla ve asla bozamayacaklardır. ABTTF olarak anavatanımızın ve şehitlerimizin acısını tüm kalbimizle paylaşıyor, her zaman anavatanımızın yanında olduğumuzu vurgulamak istiyoruz.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu

 

BASIN AÇIKLAMASI

10 Aralık 2016 Cumartesi akşamı İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleşen hain terör saldırısı sebebiyle onlarca kişinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda kişilerin de yaralandığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği olarak, her türlü terör saldırıları karşısında olduğumuzu bir kez daha beyan eder, güvenlik güçlerini ve masum insanları hedef alan bu saldırıyı şiddetle kınadığımızı belirtiriz. Hain saldırı sonucunda vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileriz. Türk Milleti’nin açısını paylaşırız.

BATI TRAKYA TÜRK ÖĞRETMENLER BİRLİĞİ

YÖNETİM KURULU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz