Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “Azınlık Eğitiminin Kalıcılığı İçin Azınlık Okullarımızı Benimseyelim”

“Azınlık Eğitiminin Kalıcılığı İçin Azınlık Okullarımızı Benimseyelim”

4
2

Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ercan Amet imzasıyla Azınlık Okulları’nı ilgilendiren bir duyuru yayınlandı. Yayınlanan duyuruda, “Azınlık Eğitiminin Kalıcılığı İçin Azınlık Okullarımızı Benimseyelim” ifadelerine yer veriliyor.
“Azınlık Eğitiminin Kalıcılığı İçin Azınlık Okullarımızı Benimseyelim”
“Batı Trakya Müslüman-Türk Azınlığı olarak şanslı sayılabilecek bir azınlığız. Çünkü yasalar ile ilk, orta ve lise eğitimimiz güvence altına alınmış ve en önemlisi bu eğitim alanlarında eğitim yapabilen “Azınlık Okullarımız” bulunmaktadır. Azınlık okullarımızın varlığı eğitim konusunda bizlere aşırı derecede bir güven vermektedir. Çocuğun ilk öğrendiği dili “Türkçeyi” eğitim alanında da devam ettirebileceği yegâne ve güzide kurumlarımızdır.
Bu yıl da ilkokullarımıza kayıtlar 6-20 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu sebepledir ki bizler, Azınlık üyeleri olarak çocuklarımızın anadilleri olan Türkçemizi sürekli canlı tutabilecekleri “Azınlık Okullarına” sahip çıkmalıyız.
Azınlık okullarımız çift dilli eğitim verebilen tek kurumlardır. Bireyin başarılı gelişimi ilk öğrendiği dil aracılığı ile olmaktadır. Daha sonra edindiği ikinci, üçüncü ve daha fazla diller ile dil hazinesi genişlemiş olur. Fakat ilk öğrendiği dil ile konuları kavrar ve bilinçaltında canlandırır. Bu bağlamda “Azınlık Okullarımız” çocuklarımıza bu fırsatı vermektedir. Çocuğumuzun ilk düşünce dünyasına hitap etmekte, bunun yanında da ülkenin resmi dili olan Yunancayı da öğretmektedir. Öğrenci anadili ile eş zamanlı, güvenli ve başarılı bir şekilde ülkenin resmi dilini öğrenmiş olmaktadır. Öğrenci kendisini eğitim alanında güvende hissetmediği sürece eğitiminde maalesef başarı sağlaması beklenmemelidir. Bu güven de anadili aracılığıyla sağlanmaktadır. “Azınlık Okullarımızda” Türkçe konuşan öğretmenlerimizin varlığı öğrenciye her anlamda güven vermekte ve akabinde de başarıyı getirmektedir.
Matematik, fizik, kimya biyoloji gibi derslerde de başarı elde edebilmek için “Azınlık Okullarımızın” önemini bir kez daha görmekteyiz. Bir öğrencinin yukarıda dile getirdiğimiz derslerde başarı kazanabilmesi, öğrencinin bu dersleri kendi anadilinde öğrendiği sürece mümkün olabilir. Çünkü öğrenci bu derslerde ilk önce kendi anadilinde konuları ve olayları yorumlamakta, daha sonra işleme geçmektedir. Bu şekilde “Azınlık Okullarımızdaki” temel derslerin hepsi öğrencinin öz dili olan “Türkçe” ile yapılmaktadır. Böylece öğrenci hem psikolojik olarak hem de sosyal olarak başarıyı kolay bir şekilde elde edebilecektir. İfade kalitesi artacak, bu durum da başarıyı getirecektir.
Sonuç olarak, “Azınlık Okullarımızın” eğitime katkısı son derece önemlidir. Bu okullarımız sayesinde biz “Azınlık Bireyleri” bu topraklarda varlığımızı devam ettirip kalıcılığımızı sağlayabileceğiz. “Azınlık Okullarımızın” devamlılığı ile çocuklarımız her anlamda sağlam ayaklarla yere basan, dünyaya farklı bir bakış acısı olan bireyler olacaklardır. Bu okullarımız sayesinde toplumumuzda aydın sayısı artacak ve toplumumuza katkı sağlayan bireyler yetişecektir. Nitekim azınlığımız içinde yer alan aydınlarımız “Azınlık Okullarında” eğitimlerini almış ve tamamlamış kişilerdir. Birçok azınlık üyemiz, bu okullarda aldıkları eğitimleri sayesinde önemli pozisyonlarda bulunmaktadır. Dolayısıyla bizler, “Azınlık Okullarımızın” kalitesine, önemine, vermiş oldukları eğitime, azınlığımıza katmış oldukları sosyal değere sonuna kadar güveniyor, her anlamda ve her alanda bu kurumlarımızın yanında olduğumuzu, bu kurumları desteklediğimizi belirtiyoruz. Bu vesileyle yukarıda belirtmiş olduğumuz tarihler içinde çocuklarımızı “Azınlık Okullarına” kayıt ettirelim ki, gelecekte “Azınlığımızın, Ana dilimizin, Azınlık Eğitimimizin devam edebilmesi ve kalıcılığı sürdürebilmesi için” bu kurumlarımız her zaman daim olsun.
Saygılarımızla
Derneğimiz Yönetim Kurulu adına
Yönetim Kurulu Başkanı
Av. Ercan AMET

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz