Ana Sayfa Yunanistan Haber Azınlık Belediye Başkanları Yargılanmak İsteniyor!

Azınlık Belediye Başkanları Yargılanmak İsteniyor!

3
0

Aşırı milliyetçi Elliniki Lisi Partisi lideri Kiriakos Velopulos’un Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ve Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin ve ile ilgili Parlamentoya sunduğu soru önergesine Yunanistan İçişleri Bakanlığı Yasama Girişimi ve Parlamento Denetimi Dairesi cevap verdi.

Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ve Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, Bursa’da katıldıkları bir etkinlikte, salonda bulunan Bağımsız Batı Trakya bayrağının yanındaki kürsüde selamlama konuşması yapmış veya günün anısına çektirilen fotoğraflar yüzünden yargılanmaları gündeme geldi.

Hatırlanacağı üzere Velopulos, “Yunan Azınlık Belediye Başkanları ‘Bağımsız Trakya’ bayraklarıyla Türkiye’deki etkinlikte” başlıklı Yunanistan İçişleri Bakanlığı’na gerekli araştırma ve soruşturmanın yapılması talebinde bulunmak üzere soru önergesi vermişti.

Yunanistan İçişleri Bakanlığı Yasama Girişimi ve Parlamento Denetimi Dairesi tarafından Velopulos’un sorusuna verilen yazılı cevapta, iki Azınlık Belediye Başkanına ceza verilmesinin önü açılıyor gibi bir durum ortaya çıkıyor.

Dolayısıyla da hemen yine akıllara ister istemez şu soru geliyor; Azınlığın Seçilmiş Müftülerinden sonra, şimdi de Azınlık insanının seçmiş olduğu Belediye Başkanlarına gözdağı verilmek mi siteniyor? Veya gerçekten de Belediye Başkanlarını da Mahkeme koridorlarında git gellere tabi tutarak baskı altına alarak sindirilmek mi isteniyor?

İçişleri Bakanlığından Velopulos’a verilen cevapta, yerel yöneticilerin yetkileri konusunda 3852/2010 sayı ve tarihli yasanın 233 ve 234 sayılı maddelerinde “seçilmiş yerel yöneticilere verilen disiplin cezalarının, cezaların verilme nedenlerinin, cezaları veren disiplin kurulunun ve disiplin cezası verme süreci” ile ilgili bilgilere yer verildiği görülüyor.

Dolayısıyla da ister istemez insanın aklına “Belediye Başkanlarımızı da mı cezalandıracaklar? Sorusu geliyor. Eğer bu ülke artık bunu da yaparsa, insan haklarından, hoşgörüden, Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’un her defasında söylediği “Trakya’daki Yunan Müslümanlarının tüm haklarını veriyoruz, Avrupa’ya örnek bir ülkeyiz” laflarını hiç boşuna sarf etmesin.

Haa, amaç bu iki Belediye Başkanı kimliklerinden dolayı, dini inançlarından dolayı sudan bahanelerle, aşırı milliyetçi grupların cavkırmasıyla mahkeme köşelerinde sındırılacak ve cezalandırılacaksa da sakın geri adım atmayın. Ama bunu yapmazdan önce bir defa değil, iki defa düşünmelisiniz.

Neden mi? Çünkü ülkemiz Yunanistan Demokrasiyle yönetilen, insan haklarına saygılı, Azınlık haklarına saygılı, Lozan Anlaşması ve Uluslararası ikili anlaşmalara saygılı bir ülke diye biliyoruz.

Son olarak iktidarda olan Yeni Demokrasi Partisi hükümetine sesleniyorum. Bu yukarıda saydığım imajı daha fazla batırmayın, bitirmeyin. Bu Azınlıkla kavgayı değil, barışmanın yollarını arayın. Temennim odur ki, Yunanistan’da Velopulos ve benzeri aşırı sağ ve faşist düşünceye sahip güçlerin baskısı altında kalmadan ucuz devlet görüntüsü vermeyin. Tarih bir gün muhakkak sorgulayacaktır.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz