Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AZINLIĞIN SORUNLARI “FUEN TAG” TOPLANTISI’NDA İZMİR’DE ELE ALINACAK

AZINLIĞIN SORUNLARI “FUEN TAG” TOPLANTISI’NDA İZMİR’DE ELE ALINACAK

22
0

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığın sorunları, Avrupa Milletleri Federal Birliği (FUEN) Türk Azınlıkları/Toplulukları Çalışma Grubu (TAG) 4. Yıllık Toplantısında ele alınacak.

FUEN TAG, 24-27 Ekim 2017 tarihlerinde FUEN üyesi Rodos, İstanköy ve Onikiada Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (ROİSDER) ev sahipliğinde İzmir, Türkiye’de dördüncü kez toplanacak. Toplantıda Azınlığın sorunları bir kez daha ele alınacak.

Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşayan Türk azınlıkları ve topluluklarının iştirak edeceği toplantıya Batı Trakya Türk Azınlığı’nı temsilen Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi ve Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD), Ahıska Türklerini temsilen Milletlerarası Meshet Türkleri Cemiyeti “VATAN” ve Meshet Türkleri Cemiyeti Azerbaycan’da “VATAN”, Karaçay-Balkar Türklerini temsilen Karaçay-Balkar Geleneklerini Güçlendirme ve Geliştirme Toplumsal Kuruluşu “Bars El” ve Kırım Tatarlarını temsilen Kırım Tatar Milli Meclisi katılacak.

Ayrıca toplantıya FUEN’ye henüz üye olmayan ancak geçmişte FUEN TAG toplantılarına katılan Kosova’dan Kosova Genç Birlik Derneği ve Bulgaristan’dan Kırcaali Türk Kültür ve Sanat Derneği ile Moskova’dan Moskova Kumuk Derneği “Qumuqlar” bu yıl da iştirak edecek. Ayrıca 2017’deki toplantıya ilk kez Makedonya’daki Türkleri temsilen Üsküp’ten Doğru Yol Türk Kültür Sanat Derneği ile Ukrayna Gagavuzlarını temsilen Ukrayna Gagavuz Birliği katılacak.

FUEN TAG 4. Yıllık Toplantısı’nda gündem konuları arasında “Avrupa Azınlıkları Koruma Paketi (MSPI)” öne çıkan başlıklardan biri olacak. FUEN’nin ulusal azınlıklar için Avrupa genelinde bir koruma mekanizması oluşturulması ve Avrupa’daki dilsel ve kültürel çeşitliliğin güçlendirilmesi amacıyla başlattığı “Azınlıkları Koruma Paketi” başlıklı Avrupa Vatandaşları Girişimi ile ilgili olarak MSPI Kampanya Koordinatörü Laszlo Bodor sunum yapacak.

Toplantıda FUEN TAG 2017 yılı faaliyetleri görüşülecek, 2018 yılı faaliyetleri ve yol haritası oluşturulacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz