Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “AZINLIĞI KONSOLOSLUĞUN İNSAFINA BIRAKMAYIN”A TEPKİLER ÇIĞ GİBİ YÜKSELİYOR

“AZINLIĞI KONSOLOSLUĞUN İNSAFINA BIRAKMAYIN”A TEPKİLER ÇIĞ GİBİ YÜKSELİYOR

12
0

İlk olarak Birlik gazetesinin bulup ortaya çıkardığı 21-12-2012 tarihinde Yunanistan’daki birçok internet sitesinde “AZINLIĞI KONSOLOSLUĞUN İNSAFINA BIRAKMAYIN” başlıklı habere Azınlık insanından tepkiler ve ismi geçen soydaşlarımız tarafından tepkiler çığ gibi yükseliyor.

Birlik gazetesinin bulup ortaya çıkardığı ve Rodop ilinden 39 kişinin isminin de yer aldığı haberde, “Rodop Dinöğretmenleri” olarak ilgili mercilere ve bazı Milletvekillerine yönelik bir mektup yazdıkları ifade edilirken, Yunanistan’da 240 imam konusunda yasaların uygulanmasını istedikleri belirtiliyor.

Sözkonusu haberde kendilerinin Yunan Devleti tarafından imam olarak görevlendirilecekleri hususunda verilen sözlerin tutulmasını talep ettikleri belirtiliyor.

Yüzlerce internet sitesi ve gazetelerde yer alan habere gelen kınamalardan bir tanesi daha aynen şu şekildedir:

 KINAMA

“Azınlığı Konsolosluğun İnsafına Bırakmayın” başlığını taşıyan ve Rodop Din Görevlileri tarafından yayınlandığı iddia edilen bir haberde uzaktan yakından ilgim olmadığını ve ismimin kullanıldığına şahit oldum.

 Birileri tarafından servis edilen ve bizleri Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu ile karşı karşıya getirmek isteyen art niyetli kimseleri kınıyor ve en kısa zamanda söz konusu mekanizma ile adalet huzurunda hesaplaşacağımı ifade etmek isterim.

Kamuoyuna saygılarımla bildiririm.

Sar Hasan Ali – Küçük Müsellim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz