Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Azınlığımızın Lozan’dan Doğan Haklarını Yüksek Sesle Talep Ediyorum”

“Azınlığımızın Lozan’dan Doğan Haklarını Yüksek Sesle Talep Ediyorum”

2
0

DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Çiğdem Asafoğu mesajında, “Azınlığımızın Lozan’dan doğan haklarını yüksek sesle talep ediyorum. Bu taleplerimize ülkemiz Yunanistan tarafından anlayış ve hoşgörü bekliyorum” ifadelerine yer vererek, Yunanistan’a mesaj gönderdi.

Dostluk, Eşitlik, Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu’nun yazılı mesajı aynen aşağıdaki gibidir.

“Azınlığımızın Lozan’dan doğan haklarını yüksek sesle talep ediyorum.”

 

“Dünyamızda son yıllarda hak ve hürriyetler bağlamında insanlık önemli sınavlar vermekte iken tüm temennimiz insanlar arasında ırk, din, renk, yaş ve cinsiyet ayrımı yapılmadan, sevgi, saygı ve dostluk duygularının gelişmesidir.

İnsan hakları, kişiyi kendi özüyle yaşatacak kurallardır. İnsanın insana hükmetmesi, onu ezmesi insan onuruna yakışmayan ve kabul edilemeyecek bir davranıştır. İnsanlar arasında hak, eşitlik, adalet ve özgürlük düşüncesine her zaman saygı gösterilmelidir.

İnsan Hakları Günü münasebetiyle bir kez daha azınlığımızın Lozan’dan doğan haklarını yüksek sesle talep ediyorum. Bu taleplerimize ülkemiz Yunanistan tarafından anlayış ve hoşgörü bekliyorum. Daha önce bir çok kez belirttiğimiz gibi Azınlığımızla diyalog kurulması halinde tüm sorunların çözülebileceğine gönülden inanıyorum.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin yıl dönümü vesilesiyle azınlığımızın, vatandaşlarımızın ve tüm Dünya milletlerinin İnsan Hakları Günü’nü gönülden kutluyorum. Dünya İnsan Hakları Günü’nün azınlığımıza, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve adalet getirmesini temenni ediyorum.”

DEB Partisi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz