Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Ayrımcılığa Uğramadan Haklarımıza Saygı Gösterilmesini İstiyoruz”

“Ayrımcılığa Uğramadan Haklarımıza Saygı Gösterilmesini İstiyoruz”

1
0

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, Yunanistan Eski Başbakanı ve KİNAL Partisi başkan adayı Yorgo Papandreu’un Batı Trakya ziyaretini değerlendirdi.

Yunanistan Eski Başbakanı ve KİNAL Partisi başkan adayı Yorgo Papandreu, 20-21 Kasım 2021 tarihlerinde Batı Trakya’yı ziyaret etti. Papandreu, Gümülcine ve İskeçe’de Batı Trakya Türk toplumu mensupları ile de bir araya geldi.

Papandreu, Batı Trakya ziyareti esnasında yaptığı açıklamada, KİNAL Partisi olarak yasalar önünde eşitliği savunduklarını, devletin dini ve etnik kökeninden bağımsız olarak herkese eşit davranacağı garantisinin olacağı çok kültürlülüğe saygılı olduklarını kaydetti.

“Ayrımcılığa uğramadan haklarımıza saygı gösterilmesini istiyoruz.”

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu bir kez daha şu değerlendirmeyi yaptı: “Eski Başbakan Yorgo Papandreu, İskeçe’de gazetecilere yaptığı açıklamada Batı Trakya Türk toplumuna atıfla devletin dini ve etnik kimlik farkı gözetmeksizin ülkede yaşayan her vatandaşa eşit davranması gerektiğini ve herkesin yasalar önünde eşit olduğunu söyledi.

Ancak Papandreu da çok iyi biliyor ki ülkemizde bizler bırakın yasalar önünde eşitliği hep üvey evlat muamelesi görüyor, siyasi, sosyal ve ekonomik yaşamda yıllardır en keskin ayrımcılığa maruz kalıyoruz. Türk kimliğimiz inkar ediliyor, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına rağmen ‘Türk’ isimli derneklerimize izin verilmeyerek, kendimizi tanımlama hakkımız ihlal ediliyor.

Ve tüm bunlar demokrasinin beşiği olduğun iddia eden Avrupa Birliği üyesi ülkemizde yaşanıyor. Aynı Arnavutluk’ta yaşayan Yunan asıllı Arnavut vatandaşları olduğu gibi bizler de ülkemizde Türk asıllı Yunan vatandaşları olarak yaşıyoruz ve ülkemizde ayrımcılığa uğramadan haklarımıza saygı gösterilmesini istiyoruz.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz