Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AYHAN KARAYUSUF: “OGA CENAZE MASRAFLARININ ÖDENMESİ İÇİN DİN GÖREVLİLERİ VE MÜFTÜDEN GELEN...

AYHAN KARAYUSUF: “OGA CENAZE MASRAFLARININ ÖDENMESİ İÇİN DİN GÖREVLİLERİ VE MÜFTÜDEN GELEN BELGELERİ KABUL ETMEYE DEVAM EDECEKTİR”

23
0

Rodop SİRİZA milletvekili Ayhan Karayusuf Cenaze masraflarının ödenmesi ile ile ilgili yaşanan gelişmeyle ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

BASIN BİLDİRİSİ

Konu: OGA sigortaTrakya Müslüman azınlık üyelerinin cenaze giderlerinin ödenmesi.

Haziran 2014 yılından bu yana, OGA ile sigortalı Trakya’daki Müslüman azınlık üyeleri defin işleminden sonra cenaze masraflarının ödenmemesi sorunuyla karşı karşıya. Bunun sebebi de, OGA yönetiminin aile üyelerinden cenaze masrafları ile ilgili fatura veya makbuz istemeye başlamasıydı.

Müslümanların defin işlemleri Müftülük tarafından atanmış imam tarafından gerçekleştirilip, gerçekliği ve yasallığı müftü tarafından, 2014 Haziran ayına kadar OGA dahil tüm resmi sigorta kurumları tarafından kabul edilen belge ile onaylanması yanı sıra, defin işlemlerini üstlenen resmi cenaze hizmetleri olmadığından bunun olması imkansızdı.

Mart 2015 tarihinde yatırılmış bir soru ve Rodop SİRİZA milletvekilleri Ayhan Karayusuf ve Mustafa Mustafa’nın OGA idaresi ve Milli Eğitim ve Din İşleri bakanlığına ısrarcı girişimleri ve dış işleri bakan yardımcısı Giannis Amanatidisin değerli katkıları sonunda, diğer emeklilik fonları gibi OGA da, cenaze masraflarının ödenmesi için din görevlileri ve müftüden gelen belgeleri kabul etmeye devam edecektir.

Rodop SİRİZA milletvekiliAyhan Karayusuf’un sunmuş olduğu soru önergesi ve sorunun çözüldüğünü kanıtlayan F.E.K eklenmiştir.

Milletvekili Siyasi Bürosu

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz