Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AYHAN KARAYUSUF: “GERÇEKLERİ BİRİLERİNİN İŞİNE GELDİĞİ GİBİ DEĞİL, OLDUĞU GİBİ SÖYLEMEKTE YARAR...

AYHAN KARAYUSUF: “GERÇEKLERİ BİRİLERİNİN İŞİNE GELDİĞİ GİBİ DEĞİL, OLDUĞU GİBİ SÖYLEMEKTE YARAR VAR”

9
0

Rodop SYRIZA Milletvekili Ayhan Karayusuf Hronos gazetesinde yayımlanan röportajı hakkında bir basın açıklaması yayınladı. Karayusuf yayınladığı basın açıklamasında, “1 Aralık 2012 tarihli “Hronos” gazetesinde, Dimos Bakirtzakis’in benimle yapmış olduğu söyleşinin tam metni yayınlanmadığını ve yukarıdaki düşüncelerime de hiç yer verilmediğini belirtir, konuyla ilgili fikrimi almak isteyen herkese açık olduğumu bildiririm” ifadelerine yer verdi.

 

-Basın Açıklaması-

 

GERÇEKLERİ BİRİLERİNİN İŞİNE GELDİĞİ GİBİ DEĞİL,

OLDUĞU GİBİ SÖYLEMEKTE YARAR VAR

 

Yunan yönetimlerinin, Lozan Antlaşması’nın “Azınlıkların Korunması” başlıklı maddelerinde, “Müslüman” tabiri kullanılmış olması nedeniyle, Batı Trakya’da yaşayan azınlık toplumunu uzun yıllardır üç farklı etnik kimlik altında (Türk soylu, Pomak ve Roma) ele aldığı hepimiz tarafından bilinmektedir. 

Bu doğrultuda, Yunan hükümetleri Azınlık içerisinde sayı olarak ne kadar olduklarını bilmediğimiz Pomak ve Roma diye adlandırılan bu toplum kesimlerine maddi ve manevi yardım yapmakla kalmayıp, bu insanlarımıza isminde etnik kimlikleri yazılı dernek kurmalarına izin vermekte ve hatta desteklemektedir.

Bizim buradaki şikayetimiz; isminde Türk sözcüğü olan derneklerimizin neden tanınmadığı ve kurulmak istenen, adında “Türk” sözcüğü geçen yeni derneklere niçin izin verilmediği yönündedir. Bu konuyla ilgili “Hronos” gazetesine verdiğim demeçte bu şikayetimizi dile getirmiş olup, diğer derneklere gösterilen hassasiyetin derhal Türk derneklerine de gösterilmesi gerektiğini ve İTB, GTGB, BTTÖB gibi var olan Türk derneklerinin  tanınmasıyla, son günlerdeki GTGB büfesinin maliye ile yaşamış olduğu soruna da yasal olarak kalıcı çözüm teşkil edeceğini dile getirdim.  

1 Aralık 2012 tarihli “Hronos” gazetesinde, Dimos Bakirtzakis’in benimle yapmış olduğu söyleşinin tam metni yayınlanmadığını ve yukarıdaki düşüncelerime de hiç yer verilmediğini belirtir, konuyla ilgili fikrimi almak isteyen herkese açık olduğumu bildiririm.

Rodop SYRIZA Milletvekili

Ayhan Karayusuf

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz