Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AYHAN KARAYUSUF: “ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞ MÜFTÜLER İSTİFA ETSİNLER”

AYHAN KARAYUSUF: “ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞ MÜFTÜLER İSTİFA ETSİNLER”

13
0

Rodop Milletvekilli Ayhan Karayusuf geçtiğimiz günlerde İstanbul Patriği Barthelemeos’u ziyaretine ilişkin BİRLİK gazetesine çok önemli açıklamalarda bulundu.

Bundan bir süre önce SİRİZA partisinde bir DİNLER Komisyonu kurulduğunu ve bu komisyona farklı dinlere mensup partili vekil ve üyelerin davet edildiğini belirten milletvekili Karayusuf, bu komisyonda kendisinin de Müslüman dinini temsil ettiğini söyledi. Dolayısıyla bu doğrultuda Patrik Barthelemeos’u ziyaret ettiklerini belirten Karayusuf, bu ziyarette kendilerine dini inançların, ayırıştırcı değil birleştirci olması yönündeki fikirlerini aktardıklarını ifade etti. Milletvekili Karayusuf açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Bizler orada farklı dinlere saygı duyulması gerektiği mesajını verdik, Barthelemeos’u da Batı Trakya’ya davet ettim”

“Ortodoks inançlı vatandaşlarla müslümanların birarada yaşadıkları bir bölgenin milletvekili olarak bu ziyarete katıldım Barthelemeos’la ayin sonrası Agio Georgio Kilisesi’nde görüştük. Fakat o gün isim günü yortusu sebebiyle bir çok kişi davetliydi. Bizler orada farklı dinlere saygı duyulması gerektiği mesajını verdik.

Barthelemeos’u Batı Trakya’ya davet ettim. Zira burada ırkçılığın iki toplum arasında barış ve hoşgörüyü zedeleme çabalarına karşı mücadelede Kilisenin katkılarının önemli olacağını düşündüm ve kendisinden bu yönde olumlu bir cevap aldım. Aynen atanmış müftüye yapmış olduğum ziyarette ‘İmamlar Yasası’nın uygulanmaması konusunda kendisinden bir söz almıştım ve kendisine o sözün arkasında durmasını istiyorum ve bekliyorum diye söyledim.

“Biz ne Ortodokslu’ğun ne Katolikli’ğin ne de İslam’ın destekçisi bir parti değiliz”

SİRİZA partisinin din ve devlet işlerinin birbirinden ayrı olması yönündeki görüşünde değişen birşey yok tabi ki. Sol bir parti hiç bir zaman din karşıtı bir parti değildir. Dinlere ve her türlü farklı inanışlara saygı duyan bir partidir. Biz ne Ortodokslu’ğun ne Katolikli’ğin ne de İslam’ın destekçisi bir parti değiliz.

Atanmış ve seçilmiş müftüler istifa etsinler, devlet müftü seçimini ilan edinceye kadar bu haksız uygulamayı boykot etsinler

Biz ‘İmamlar Yasası’na ‘Hayır’ dediysek partimizin 72 milletvekili de Hayır dedi . Bence Müftülük sorunu da ipleri germekle değil uzlaşma ve birlikte hareketle çözüme kavuşur. Atanmış ya da seçilmiş müftüler bir araya gelsinler, gerçekten müftü seçimini samimi olarak destekliyorlarsa istifa etsinler, ondan sonra da “Devlet Müftü seçimini ilan edinceye kadar bu haksız uygulamayı boykot etsinler. Artık toplumların geleceğini patronları değil, kendilerinin belirlemesi gerekir. Bu inanç kurumları için de geçerlidir ve ben bu teklifi sunacağım.

“Artık tüm hükümetlerden hem milli kimlik konusunda hem de dini özgürlükler konularında olumlu adımlar bekliyoruz”

Bizler SİRİZA partisi olarak zaten müftülerin bu şekilde atanmasına karşıyız. Toplumun seçtiği ve müslümanlığı temsil eden, müslüman toplumun üyeleri tarafından seçilmesi gerektiği parti programımızda da yer alıyor. Artık tüm hükümetlerden hem milli kimlik konusunda hem de dini özgürlükler konularında olumlu adımlar bekliyoruz. Son olarak BİRLİK gazetesi camiasına bana bu görüşlerimi paylaşma fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim. Başarılar dilerim.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz