Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AYHAN KARAYUSUF: “AKP İLE AYNI ÇİZGİDE DEĞİLİZ”

AYHAN KARAYUSUF: “AKP İLE AYNI ÇİZGİDE DEĞİLİZ”

20
0

Yunanistan’da SYRIZA’dan meclise giren üç Türk vekilden biri olan Ayhan Karayusuf, SYRIZA’nın AK Parti’yi takdir ettiği yönündeki iddiaları yalanladı.

SYRIZA’nın Türk milletvekili Ayhan Karayusuf iktidarda yapacaklarını ve Türkiye ile ilişkilerini değerlendirdi. Vekiller, Türkiye medyasında çıkan, “SYRIZA, AK Parti’yi takdir ediyor” şeklindeki haberlerinse gerçeği yansıtmadığını söyledi.

MECLİS’E GİREN 3 TÜRK VEKİLDEN BİRİ

Ayhan Karayusuf, Yunanistan’da SYRIZA’dan meclise giren üç Türk vekilden biri. Rodop ili nde girdiği seçimi kazanan Karayusuf 1963’de Gümülcine’nin güneyindeki Yahyabeyli Köyü’ nde doğdu. Ailesi çiftçilik yapan Karayusuf, İstanbul Üniversitesi’ nde Diş Hekimliği Fakültesi’ nden mezun oldu. 2012’deki seçimde SYRIZA’dan vekil olan Karayusuf 2015 seçimi nde Rodop ilindeki sandıklarda bu başarısını tekrarladı, Mustafa Mustafa ile birlikte üç sandalyeden ikisini SYRIZA adına aldı. Ayhan Karayusuf, açıklanan kabineyi, koalisyon ortakları ANEL’i, Türkiye’de AKP hükümeti yle geliştirecekleri ilişk iyi Bir gün gazetesi nden Onur Erem’e değerlendirdi.

“YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

Yunanistan’da bakanlıkların dağılımı açıklandı. Açıklanan kabineyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Açıklanan kabine bir toplumsal kurtuluş kabinesidir diyebilirim. Yapacak çok işimiz olduğu için hükümetin bir an önce kurulup çalışmaya başlaması gerekiyordu. Meclis daha yemin bile etmemişken çalışmalara başladık. İyi iş yapacak, temiz ve ekonomi bilimini çok iyi bilen insanlardan oluşan bir hükümetimiz var.

Koalisyon ortağınız ANEL’in SYRIZA’nın izlemek istediği politikalar üzeri nde nasıl bir etkisi olacak? ANEL ile nasıl bir anlaşma yapıldı?

ANEL Genel Başkanı Panos Kammenos açıklamasında SYRIZA’nın Selanik Programı’nın tamamını desteklediğini ve her bir maddesinin hayata geçmesi için çalışacaklarını söylemişti. Bu yüzden ANEL ile SYRIZA’nın bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum.

“AKP İLE AYNI ÇİZGİDE DEĞİLİZ”

Türkiye’de SYRIZA’nın AKP’yi takdir ettiğini, örnek aldığını söyleyen yazılar yayımladı, Hatta bir gazetede bu manşet oldu. Türkiye’de Gezi İsyanı’nı destekleyen SYRIZA, bu isyanın nedeni olan AKP’yi takdir ediyor mu gerçekten?

Başkanımız Çipras’ın sözleri yanlış aktarılmıştır. Biz AKP’ yle aynı siyasi çizgide değiliz, tam karşısındaki çizgideyiz. Örneğin AKP neoliberal politikaları net bir şekilde destekleyip ekonomi politikasını buna göre kurarken SYRIZA bunun tam tersini savunur. O yüzden AKP’yi desteklediğimizi, örnek aldığımızı söyleyenlerin açıklamaları yanlıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz