Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AYANOROS’TA DRAMATİK GELİŞMELER: “BAĞIMSIZLIK” İLAN EDİLİYOR VE RUSYA’YI DAVET EDİYORLAR!”

AYANOROS’TA DRAMATİK GELİŞMELER: “BAĞIMSIZLIK” İLAN EDİLİYOR VE RUSYA’YI DAVET EDİYORLAR!”

20
0

AYANOROS’TA DRAMATİK GELİŞMELER: “BAĞIMSIZLIK” İLAN EDİLİYOR VE RUSYA’YI DAVET EDİYORLAR!”

Yunan basınında çok önemli bir haber ortalığı karıştırdı. Yunan basını haberi, “AYANOROS’TA DRAMATİK GELİŞMELER: “BAĞIMSIZLIK” İLAN EDİLİYOR VE RUSYA’YI DAVET EDİYORLAR” başlığıyla duyurdu.

Haberin devamında özetle şu cümlelere yer veriliyor.

“Yunanistan için bir başka cephe çok kötü gelişiyor, yaşanan fırtınalı günler nedeniyle gereken önem verilmedi. Makedonya’nın kurtuluşundan beri ilk defa Ayanoros’un ulusal gövdeden ayrılması gündeme geliyor. Ulusal gövdeden diyoruz çünkü, bilindiği üzere Ayanoroz genellikle Yunan yönetimine tabi değil, ancak kendi kendini yönetiyor.

Yarın Ayanoros’un Çift Meclisi Manastırların mülk vergilendirme konusunu görüşmek üzere toplanıyor. Bu mülkiyetler Ayanoros yarımadası dışında bulunuyor ve son döneme vergilendirme konusunda Yunan devletiyle vergilendirme konusunda ters düşerek karşı karşıya gelinmişti ve bu konuda açık olasılıkla Rusya’dan dinamik bir şekilde müdahale etmesi istenebilir.

İlk toplantı Nisan ayı sonlarında son derece ağır bir atmosfer altında gerçekleşmişti ve 20 Manastırdan toplantıya katılan Kutsal Topluluk Çift Meclisi üyeleri aldıkları ortak bir kararla Yunan devletine ağır vergilendirme konusuna karşı olduklarını ve isteklerine karşılık verilmesi için 15 Mayıs tarihine kadar süre tanımışlardı.

Kilise çevrelerinden gelen bilgilere göre, bu defasındaki toplantıda, Manastırların Yönetimi Yüksek İdari Meclisi, tehtid hareketini gerçekleştireceği ve Ayanoros’un bağımsızlığını ilan edeceği belirtiliyor.

Tüm bu vergilendirme konularının altında, Manastırlardaki yöneticiler, Ayanoros bölgesinin kutsallıktan arındırılarak turizm konusunda çıkarların lehine kullanılmasının yattığını zannediyorlar.

Yarın Ayanoros’un Çift Meclisi toplantı sonrası vereceği ultimatomda, “asırlardan beri yapılmak istenen bu felaketin durmasını, bunun Ortodoksluğun bitmesi için yapıldığını, oysa burada Aziz Othonas’ın nefesi bulunduğundan dolayı İmparatorların ve feth etmek isteyenlerin dahi saygı duydukları biliniyor.”

Aksi takdirde yapılan tehtidlere göre, “işgal” altındaki Yunan devleti ile her alanda ilişkilerini keseceklerini, ancak bundan sonra kendilerine karşı “zulüm ilan edileceğini, Büyük Hafta’da kendisine resmi olarak Ayanoros’u ziyaret etmesi için izin verilmeyen, Rusya’dan ve onun yeni devlet Başkanı Putin’den bu konuda yardım talebinde bulunacakları” ifade ediliyor.

Tüm bunlar ne demek? Çok ve kritik. Ortodoks Vatikan’ın kurulması ideolojisi. Ortak bir fikirle Yeni Ortodoks Oku’nun (Rusya, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Beyaz Rusya, Sırbistan, Moldovya, Ukrayna, Gürcistan) siyasi bağlantıları ile Ayanoros’un bu merkezin ortasında olması planı halen yaşıyor.

Ortodoks’luk, gelecek 10 yıl içerisinde Putin’in siyasi alanda temel silahlarından biri olacağı ifade ediliyor.”

 

Δραματικές εξελίξεις στο Άγιον Όρος: Ανακηρύσσεται ανεξάρτητο & καλεί … Ρωσία!

 

Πολύ άσχημα εξελίσσεται για την Ελλάδα ένα άλλο μέτωπο, στο οποίο μέσα στην τρικυμία των ημερών δεν έχει δοθεί η πρέπουσα προσοχή: Για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Μακεδονίας τίθεται θέμα απόσχισης του Αγίου Όρους από τον εθνικό κορμό. Και λέμε από τον εθνικό κορμό γιατί ως γνωστόν το Άγιο Όρος δεν υπάγεται τυπικά στην ελληνική διοίκηση, αλλά είναι αυτοδιοικούμενο.

Αύριο έχουμε συνεδρίαση της Διπλής Σύναξης του Αγίου Όρους, για να συζητήσει το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων των Ιερών Μονών, τα οποία βρίσκονται εκτός της χερσονήσου, το θέμα το οποίο έχει δημιουργήσεη την μετωπική σύγκρουση με την ελληνική Πολιτεία με ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την… Ρωσία να επέμβει δυναμικά!

inews.gr

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz