Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AVRUPA KONSEYİ BAKANLAR KOMİTESİ YUNANİSTAN’DAN AİHM KARARLARINI UYGULAMASINI İSTEDİ

AVRUPA KONSEYİ BAKANLAR KOMİTESİ YUNANİSTAN’DAN AİHM KARARLARINI UYGULAMASINI İSTEDİ

14
0

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, 2 Aralık 2011 tarihinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Batı Trakya Türk Azınlığı ile ilgili Bekir Usta ve Diğerleri (35151/05), Emin ve Diğerleri (34144/05) ve İskeçe Türk Birliği ve Diğerleri (26698/05) davaları ile ilgili gelişmeleri görüştü. Bekir Usta Grubu adı altında Bakanlar Komitesi, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu’nun (ABTTF) 3 Kasım 2011 tarihinde AİHM Kararları İnfaz Dairesi’ne gönderdiği mektuba atıfta bulunarak İskeçe Türk Birliği’nin Yargıtay’da devam eden davasına ilişkin gelişmeler karşısında bu davalara ilişkin inceleme sürecinin devam ettirilmesine karar verdi.

 

Komite, ABTTF’nin AİHM Kararları İnfaz Dairesi’ne gönderdiği mektuba atıfta bulundu

 

ABTTF, 3 Kasım 2011 tarihinde AİHM Kararları İnfaz Dairesi’ne gönderdiği mektupta İskeçe Türk Birliği’nin devam eden hukuki süreci hakkında bilgilendirmede bulunmuştu. Mektubunda ABTTF, 7 Ekim 2011 tarihinde Yargıtay’ın İskeçe Türk Birliği davasını görüştüğünü ancak kararın henüz açıklanmadığını belirtmişti. Bununla birlikte ABTTF, Trakya Dernekleri Federasyonu’nun hukuki sürece üçüncü taraf olarak katılmasının hukuki sürece zarar vererek nihai kararın verilmesini geciktirebileceğini belirtmişti.

 

ABTTF’nin mektubunu dikkate alan Bakanlar Komitesi, toplantı sonunda Trakya İstinaf Mahkemesi’nin İskeçe Türk Birliği’nin kapatılmasını öngören kararının iptalini talebi ile Yargıtay’a başvuran İTB’ye ilişkin gelişmeleri takip etme kararı aldı.

 

Bakanlar Komitesi, Yargıtay’ın içtihat hukukunun başvuru sahibi derneklerin talebinin öze ilişkin olarak bir değerlendirmeye yol açabileceğini ifade etti. Komite, Yunan makamlarından ilgili AİHM kararlarını tam ve eksiksiz olarak uygulamasını istemekle birlikte Yargıtay’da devam eden hukuki sürecin sonuçlarına ilişkin olarak bilgilendirmede bulunmasını istedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz