Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AVRAMOPULOS: ” ÜLKEMİZİN SAVUNMASINDA EVROS’UN ÇOK ÖZEL BİR YERİ VAR, ORDUMUZUN GÜCÜ...

AVRAMOPULOS: ” ÜLKEMİZİN SAVUNMASINDA EVROS’UN ÇOK ÖZEL BİR YERİ VAR, ORDUMUZUN GÜCÜ BURADA”

11
0

Yunanistan Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos bir günlük resmi ziyaret için 12 Mayıs Pazartesi günü Evros bölgesine geldi. Avramopulos burada basına yaptığı kısa değerlendirmesinde, “Evros bölgesine bu gezim önceden programlıydı ve ziyaret etmediğim birlikleri ziyaret etme fırsatı buldum ve Silahlı Kuvvetler’in bölgedeki komutanları ve askerleri ile de yakından konuşma imkanım oldu. Sizle de çok iyi biliyorsunuz ki, ülkemizin savunmasında Evros’un çok özel bir yeri var. Ordumuzun gücü burada” dedi.

Avramopulos ziyareti ile ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Ordumuzun gücü burada”

“Evros bölgesine bu gezim önceden programlıydı ve ziyaret etmediğim birlikleri ziyaret etme fırsatı buldum ve silahlı kuvvetlerin bölgedeki komutanları ve askerleri ile de yakından konuşma imkanım oldu. Sizle de çok iyi biliyorsunuz ki ülkemizin savunmasında Evros’un çok özel bir yeri var. Ordumuzun gücü burada, Atina’da her ne kadar çalışmalarımız devam etse de ordumuzun güreştiği yer ve kalbi burada. Her Yunanlı gibi ben de bu bölgeyi en çok ziyaret edenlerden biriyim, çünkü gelişmeler burada yaşanıyor ve ülkenin geleceği ve kalkınması buradan başlıyor. Evros ziyaretimin yanısıra komşu ili Komotini’yi (Gümülcine) de ziyaret edeceğim ve orada da bazı temaslarım olacak. Öğrendim ki Pavlidis’in seçim programı kapsamında bazı etkinlikleri varmış ve ben de oraya katılma fırsatı bulacağım.

Savunma Bakani Dimitris Avramopoulos Evros bölgesi Sofulu’da (Sufli) 50. Mekanize Piyade Tugayı’nı, diğer askeri birlikleri ve askeri karakolları ziyaret ettikten sonra Kipi Sınır Kapısı’na giderek köprüde Yunan ve Türk askerlerle selamlaştı.

 

 

Kozlukebir’de “Çay içti Baklava yedi”.

Ardından Rodop iline geçen Avramoplos’un ilk durağı Kozlukebir köyü oldu. Burada kendisini bölgede yaşayan Türk nüfus karşıladı ve hep birlikte köy kahvesinde çay içti ve baklava yiyerek sohbet etti. Ziyarette Doğu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreter adayı Yorgos Pavlidis ve Azınlıktan ve çoğunluktan adaylar, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif de hazır bulundu. Trakya Tütüncüler Kooperatifi Başkanı Esat Hüseyin, Avramopulos’a tütün üreticilerinin ve diğer sorunları aktardığı görüldü.

Evros bölgesi ve Kozlukebir ziyaretini tamamlayan Bakan Avramopulos geldiği C-130 tipi askeri uçakla akşam geç saatlerde Atina’ya geri döndü.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz