Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AVRAMOPOULOS: “TÜRKİYE, ARTIK “CASUS BELLİ”Yİ DEVAM ETTİREMEYECEĞİNİ ANLAMALI. BU TEHDİT, İPTAL EDİLMELİ.”

AVRAMOPOULOS: “TÜRKİYE, ARTIK “CASUS BELLİ”Yİ DEVAM ETTİREMEYECEĞİNİ ANLAMALI. BU TEHDİT, İPTAL EDİLMELİ.”

11
0

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopoulos, “Türkiye, artık “casus belli”yi devam ettiremeyeceğini anlamalı.”

 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopoulos, “Türkiye, artık ‘casus belli’yi devam ettiremeyeceğini anlamalı. Bu tehdit, iptal edilmeli.” dedi. Atina’nın yeni dış politika doktrini oluşturacağını belirten Avramopoulos, öncelikli dış politika konusunun Kıbrıs sorunu olduğunu kaydetti.

 

Yunanistan’da Yeni Demokrasi (YDP), PASOK ve Demokratik Sol (DİMAR) partileri tarafından kurulan koalisyon hükümetinin programı üzerindeki görüşmeler parlamentoda sürüyor. Yarın gece yapılacak güvenoylaması öncesi Dışişleri Bakanı Avramopoulos, dış politika programının detaylarını açıkladı.

 

Kıbrıs’ın Yunanistan için en öncelikli dış politika konusu olduğunu vurgulayan Avramopoulos, ancak sorunun Türkiye’nin AB’nin dönem başkanlığını üstlenen Kıbrıs’ı (Rumlar) tanımaması sebebiyle bir çıkmaza girdiğini söyledi. Çözüm bulunması için ısrar ettiklerini belirten Avramopoulos, Türk-Yunan ilişkileri konusunda da Atina’nın son yıllarda çok önemli adımlar attığını ifade etti. Dışişleri Bakanı Avramopoulos, şöyle konuştu: “Türkiye, artık ‘casus belli’yi devam ettiremeyeceğini anlamalı. Bu tehdit, iptal edilmeli.”

 

Münhasır Ekonomik Bölge’nin (MEB) bütün komşularla belirlenmesi gerektiğini söyleyen Avramopoulos, Ege’de Türkiye ile MEB’in ve kıta sahanlığının belirlenmesi meselesinin öncelikleri arasında bulunduğunu vurguladı.

 

‘Yunanistan’ın sadece finansal programların dilencisi olmaktan kurtulması gerektiği’nin altını da çizen Avramopoulos, ‘jeostratejik avantajları değerlendirerek gelişmeleri şekillendirmesi gerektiğini’ belirtti.

 

Yunanistan’ın yeni bir dış politika doktrinine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Avramopoulos, diplomat, uzman, işadamı ve bilim insanlarından oluşacak bir özel komisyon kurulacağını belirterek, bu komisyonun derinlemesine yapacağı inceleme sonucunda ülkenin dünyadaki dış politika rolünün ne olacağını, temellerini ve yönünü belirleyeceğini kaydetti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz