Ana Sayfa Yunanistan Haber Avcılar, Balıkçılar, Şans Oyunları Bayileri (OPAP) Ne Zaman Açılıyor

Avcılar, Balıkçılar, Şans Oyunları Bayileri (OPAP) Ne Zaman Açılıyor

0
0

Bakan Adonis açıkladı, mağazalar nasıl çalışacak, şans oyunları bayileri (OPAP), avcılık ve balıkçılık faliyetleri ne zaman başlıyor.

Yatırım ve Kalkınma Bakanı Adonis Georgiadis SKAI tv’nin “Kalimera” (Günaydın) sabah proğramına katıldı. Bakan Georgiadis 18 Ocak Pazartesi gününden itibaren perakende mağazalarının yeniden açılması ve hizmet vermesine yönelik açıklamalarda bulundu. 25 Ocak

Bakan Adonis Georgiadis bu bağlamda SMS ile alınan iki saatlik zaman sınırının kuaför ve randevu ile hizmet veren işletmeler için geçerli olmadığını, sadece perakende satış yapan dükkanlar için geçerli olduğunu açıkladı.

Georgiadis, “SMS uygulaması ile alışveriş için mesaj “2” seçeneğini gönderdiğinizde, boş yeri olduğu sürece istediğiniz herhangi bir mağazaya girebilir ve alışverişinizi yapabilirsiniz. Bu zaman yeterlidir. Bakanlık kararına dayanarak çıkartacağımız uygulama gereği, her mağaza girişte metrekareye göre içeriye girmesine izin verilen maksimum kişi sayısını görünür bir yere asmak zorundadır.

Biz virüsün mağazalarda yayılmasından korkmuyoruz. İşletmelerin önlemlere uyacağından kesinlikle eminim. Endişemiz, mağazaların dışında aşırı kalabalık ve yığılma olmamasıdır. Bu nedenle mağazaların işleyişinde mümkün olan en geniş zaman aralığına bölmek için programı genişlettik ve Pazar gününü de dahil ettik. Kalabalık görürsek önlem amaçlı müdahale edeceğiz ve tekrar kapatırız.” Dedi.

Diğer faaliyetlerin açılış takvimi ile ilgili olarak Kalkınma Bakanı Georgiadis, avcılık ve balıkçılıkla ilgili kararların önümüzdeki hafta alınacağını belirtirken, komisyona dün yaptığı teklifinde, şans oyunları bayilerinin (OPAP) sıkı bir şekilde sağlık kurallarının uygulanması temelinde müşteri listesi ile yeniden açılmasını içerdiğini açıkladı.

Bakan Adonis Georgiadis, “Bunu önerdiler, çünkü birçok vatandaşımız şans oyunları bayilerinde (OPAP) faturalarını ödüyor ve şimdi kapalı olduklarından dolayı bankalara gidiyorlar. Burada da yığılmalar meydana geliyor. Dolayısıyla hizmet vermeleri bankalar üzerindeki baskıyı büyük ölçüde azaltabilir. Dolayısıyla da, komisyon izin vermek için biraz daha zaman istedi ve biz de bunu önümüzdeki Cuma günü bir sonraki toplantıda ele almayı kabul ettik.” Dedi. Bakan Georgiadis 22 Ocak Cuma günü yapılacak toplantıda, diğer işletmelerin 25 ocak Pazartesi günü açılmasına yönelik sinyal vermiş oldu.

Son olarak, Acemi Sürücü Kursları’nın (Sholi Odigon) da kısa zaman sürede açılmasına izin verilmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz