Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATO’DAN ANKARA-ATİNA ARASI DİREKT UÇUŞA DESTEK

ATO’DAN ANKARA-ATİNA ARASI DİREKT UÇUŞA DESTEK

19
0

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara ile Atina arasında doğrudan uçuş başlatılacağına ilişkin açıklamasının ATO üyeleri tarafından sevinçle karşılandığını söyledi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Ankara ile Atina arasında doğrudan uçuş başlatılacağına ilişkin açıklamasının ATO üyeleri tarafından sevinçle karşılandığını söyledi. Bezci, “Ankara’dan yurtdışına doğrudan uçuşların artırılmasıyla ilgili yapılacak her çalışmaya destek vermeye hazırız.” dedi.

Bezci, yazılı bir açıklama yaparak, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile birlikte 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı kapsamında yaptıkları ikili görüşmelerin ardından Başbakan Davutoğlu’nun, “İki başkent arasında doğrudan havayolu iletişimi olmadığını fark ettik ve THY kısa sürede uçuşlara başlayacak” açıklamasına destek verdi. Bezci, “Üyelerimiz dünyanın yaklaşık 190 ülkesiyle ticaret yapıyor ancak iş ulaşıma gelince kısacık mesafeler yüzünden uzun saatlerimiz yollarda geçiyor.” dedi. Bezci, Ankaralı işadamlarının dünyanın önemli başkentlerine giderken yıllardır sorunlar yaşadığına dikkat çekerek, “Ankara’dan dünya başkentlerine İstanbul aktarmalı olarak gitmek zorunda kalmak, yıllardır Ankaralı işadamlarının en çok şikayet ettiği konuların başında geliyordu. Yurtdışına gitmek isteyenler önce İstanbul’a uçuyor, saatler süren bekleyişin ardından gidecekleri ülkeye doğru yola çıkıyorlardı. Yurtdışına aktarmalı uçmak rötar nedeniyle kaçırılan uçaklar, yetişilemeyen toplantılar, zaman, para ve enerji kaybı demekti. Aynı durum Ankara’ya gelecek yabancılar için de geçerli.” diye konuştu.

ATO, DİREKT UÇUŞ İÇİN 2 MİLYON BÜTÇE AYIRDI

Yurtdışına direkt uçuşları desteklemek amacıyla ATO Meclisi’nin 2 milyon lira bütçe ayırdığını hatırlatan Bezci, “ATO Meclisi olarak Ankara’nın geleceği için elimizi taşın altına koyduk. Ayırdığımız bu kaynakla inşallah Türkiye’nin merkezinde yer alan Ankara, ulaşımın da merkezinde yer alır ve bir ‘uçuş hub’ı haline gelir” diye konuştu. Bezci, Yunanistan ile ortak turizm paketleri oluşturma kararını da yürekten desteklediklerini sözlerine ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz