Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA’DAKİ YANGINDA YAŞAMLARINI YİTİRENLERİN ANISINA SEFERİHİSAR’DA 100 ADET ZEYTİN AĞACI DİKTİLER

ATİNA’DAKİ YANGINDA YAŞAMLARINI YİTİRENLERİN ANISINA SEFERİHİSAR’DA 100 ADET ZEYTİN AĞACI DİKTİLER

32
0

Atina’daki yangında yaşamlarını yitirenlerin anısına Seferihisar’da 100 adet zeytin ağacı diktiler. Bunun adına da “23 Temmuz Yunanistan Yangını Hatıra Ormanı” adını verdiler.

23 Temmuz 2018 de Atina’da Mati bölgesinde meydana gelen yangında yaşamlarını yitiren vatandaşların anısına İzmir’in Seferihisar Belediyesi öncülüğünde 100 adet zeytin ağacı dikildi. Bunun adına da “23 Temmuz Yunanistan Yangını Hatıra Ormanı” adını verdiler.

Törene vatandaşların yanı sıra Seferihisar Belediye Bakanı Tunç Soyer ve Yunanistan’ın İzmir Konsolosu Argiro Papulia katıldı. Papulia, bu duyarlı hareketlerinden dolayı Seferihisar halkını ve Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür ederek, Ağustos 1999 yılındaki depremde de Yunan halkı ve EMAK arama kurtarma ekipleri depremden zarar gören Türk vatandaşların yardımına koştuğunu hatırlatarak halkların bu dayanışmasının güzel bir hareket olarak değerlendirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz