Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA’DAKİ 500.000 MÜSLÜMAN: “CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN YANINDAYIZ!” (ÖZEL HABER)

ATİNA’DAKİ 500.000 MÜSLÜMAN: “CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN YANINDAYIZ!” (ÖZEL HABER)

30
0

Atina’da yaşayan 500.000 ve üzeri Müslüman’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a selam var! “Erdoğan’ın yanındayız!” (Video izle)

Video izle: https://www.dailymotion.com/video/x6n66x0

Yunanistan Müslümanları Birliği Başkanı Naim El-Gandur, BİRLİK Gazetesi’ne verdiği çok özel bir mülakatta, seçimlerden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduklarını ve sonuna kadar kendisini desteklediklerini dile getirdi.

“Türkiye şu an İslam ve insan hakları konularında öndedir”

“Biz Ramazanı ve Bayramı bitirdik ve daha sonra da Türkiye’de Erdoğan’ın galibiyetiyle büyük sevincimiz vardı. Bu gizleyemediğimiz büyük bir sevinçti ve Ramazanın içinde yaptığımız ibadetlerde dua ettik ki Erdoğan ve Türkiye iyi gitsin. Türkiye şu an haksızlığa uğrayan, çile çeken Dünya’da her Müslüman olan ve olmayanlar için temel destektir. Türkiye şu an İslam ve insan hakları konularında öndedir ve onun için en iyilerini temenni ediyorum. Bunun için de bu görev süresinin Cumhurbaşkanı Erdoğan için en iyisi olmasını istiyorum ve başarmak istediklerini yapmasını diliyorum.

“İbadet yerimiz ve mezarlığımız yok!”

Atina Müslümanlarına gelince, bir yıl daha ibadetlerimizi yapmak için maalesef ibadet yerimiz yok. Defalarca söyledik, okullara giden çocuklarımız ibadetlerini bodrumlarda ve garajlarda yapmak zorunda kalırken, Müslüman olmayanlar kiliselere insan gibi giderek ibadetlerini yapabiliyorlar. Atina’da yaşayan Müslümanlar kendilerini ikinci kategori vatandaş olarak mı hissetmelidir? Müslüman olduğu için mi?

Bu artık bitmelidir. Yunan hükümetleri artık şunu anlamalıdır, ikinci ve üçüncü nesil Müslümanların karşılarında değil, diğerlerine olduğu gibi eşit olmalarını sağlamalıdır, çünkü bu çocuklar aldıkları eğitimleriyle Yunanistan’ın kalkınmasının geleceğidir. Onun için Atina Müslümanlarına başka gözle bakmalarını rica ediyorum.

Atina’da yaşayan Müslümanların resmi rakamı yok. Ancak ana Amerika 2013 yılında 750.000 olduğunu çıkarmıştı. Bunu her yıl Amerika Dışişleri Bakanlığı açıklıyor. Suriyeliler vb birileri kuzey Avrupa’ya gittiklerini düşünürsek 500.000 altına düşmüyoruz.

Ancak Yunan devleti Atina’da Yunanlı Müslümanların olduğunu tanımıyor. İslam’ı kabul eden birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü nesil Yunanlılar var. Büyük bir rakam var. Atina’daki Müslümanlar şu an siyasilerin oy potansiyeli olarak istedikleri bir rakam değiller belki ama bir gün olacaklar.

Şu an bize hiç bakmıyorlar. Ne bir mezarlığımız ne de bir ibadet yerimiz var, ne de bir resmi imamımız var. Bayramlarımızı okullarda tanımıyorlar. Topluluk olarak azınlık olarak çok çok gerilerdeyiz.

2006 yılında Müslümanlar Birliği olarak Allah’a şükür Atina’ya cami için dilekçeyi biz verdik. O zamandan bu yana, 2016 yılına kadar bazı hükümetler ve Bakanlıklarla çok sert çalıştık. Ancak 2016 yılından sonra bizi uzaklaştıran başka bir hükümet var. Bizim kimseye borcumuz yok, biz serbest sesi olan Müslümanlarız, kimsenin önünde eğilmiyoruz. Böylece de bu hükümetlerin işine gelmiyoruz.

“Kammenos hükümette oldukça Atina’ya cami yapılmayacak”

Bu başka bir konu. Ancak Kammenos denilen biri hükümette var oldukça cami yapılmayacak. Çünkü bunlar çok net söylediler, cami kırmızı çizgidir. Dolayısıyla da hükümeti düşürmekle tehdit ediyorlar. Yasa tasarısı düzenlemesini, maddi kaynak yetersizliğini ileri sürüyorlar, ancak bunların hepsi hikaye. 2006 yılında Karamanlis döneminde bu yasaya oy vermesine rağmen şimdi hayır diyor. Çünkü şimdi artık aşırı sağ yolunu almış durumda. Ancak sorun değil, kimse yerinde ebedi kalıcı değildir, bizim sabrımız var.

“Erdoğan’ın kazanması için oturup bütün gün dua ettik”

Seçimlerde Erdoğan’ın kazanması için oturup bütün gün dua ettik. Heyecanlı ve çok zor bir gündü. Seçim sandıkları kapandıktan sonra takip ettik. Ben kazanacağından emindim, ancak ilk turdan kazanmasını istiyordum. Yağmur yağıyordu ve evimin balkonuma çıktım ve dua ediyordum, çünkü yağmur yağarken dua daha etkilidir. Sürekli olarak “Allah’ım Erdoğan ilk turda kazansın”, “Allah’ım Erdoğan ilk turda kazansın” diye dua ediyordum. Kendime bir dilekte bulunmuyordum, Erdoğan için dua ediyordum.

“Dünya’da Müslümanlar ve İslam’ı savunan Erdoğan yönetimindeki Türkiye’dir”

Size söylediğim gibi, biz Müslümanlar Mısır’da büyük haksızlıklara uğradık, çok şeyler geçirdik. Şu an Dünya’da Müslümanları savunan, Müslümanları destekleyen ve İslam için çalışan Erdoğan’ın yönetimindeki Türkiye’dir.

Allah Erdoğan’la birlikte olsun. Kendisine karşı hazırladıkları tüm olumsuzluklardan Allah onu korusun. Erdoğan’ın düşmanlarının kim olduğunu gördüğümüz zaman Erdoğan’ın doğru yolda olduğunu anlıyoruz. Kalbimin en içten dilekleriyle arzu ediyorum ki kendisine teşekkür etmek için inşallah bir gün kendisiyle görüşürüm.

“Erdoğan’ı rüyalarımda görüyorum”

Geçmişte Erdoğan’ın oğlunu alnından öpmüş ve kendisine şunu demiştim, “bunu Müslümanlar için o kadar çok şey yapan baban için yapıyorum.” Ben kendisiyle görüşme fırsatım olmadı ve psikolojik olarak içimden gelen bir bağ var. Onu rüyalarımda görüyorum ve bir defa da olsa onunla görüşmek istiyorum. İlk önce Allah bu da olacak, öyle inanıyorum.

“Türk halkı birlik olmalıdır, çünkü gelecek onlarındır”  

Türk halkına gelince de gurur duymalıdırlar. Çünkü Türkiye’deki seçimler hakkında olumsuz konuşanlar, şu anda Dünya’da yapılan seçimlerin en iyisinin sergilediğini gördüler. Temennim Türk halkı birlik olmalıdır, çünkü gelecek onlarındır. Daima ileriye gitmek için Türkiye’nin yönetimiyle birlikte olmalıdır. Dışarıda ülkeleri aleyhinde yazılanları duymasınlar, sadece Allah’tan korkanlara inansınlar. Allah’tan korkmayanlara inanmasınlar.”

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz