Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA’DA TÜRK-YUNAN DOSTLUK SERGİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ATİNA’DA TÜRK-YUNAN DOSTLUK SERGİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

9
0

Türk-Yunan Dostluk Derneği tarafından düzenlenen “KOMŞULARDA KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ İÇİN BİR ARAÇ OLARAK SANAT” temalı KARMA RESİM SERGİSİ 2 Ekim 2012 günü Yunanistan’ın başşehri Atina’da açıldı.

Açılışta konuşan “Türk-Yunan Dostluk Derneği Genel Başkanı” Kadriye Esra AYGÜN iki yıldır uyguladıkları program çerçevesinde daha önce: Ankara, İstanbul ve Gümülcine’de SERGİ açtıklarını ve PANELLER düzenlediklerini kaydederek, bu faaliyetin de, Türkiye ve Yunanistan arasında kültürel işbirliğinin arttırılmasını amaçladığına dikkat çekti.

Açılışta; Pire Başkonsolosu Hayriye Nurdan ALTUNTAŞ, Paleo Faliro Belediye Başkanı Dionisis HACIDAKİS ve İstanbul Rumları Evrensel Federasyon Başkanı Nikolas UZUNOĞLU katılarak, konuşma yaptılar.

Türk ve Yunan 14 sanatçının değişil eserlerinin yer aldığı KARMA RESİM SERGİSİ büyük ilgi gördü.

Özlem HALİLOĞLU, Rena AVAYİANOU, Georgia BLİATSOU, Tania DİMİTRAKAPOULOU, KONSTANTİNOS eslin, Andreas GEORGİADİS, Dimitris GİANNELOS, Alina MATSA, Stella MELETOPOULOU, Gefso PAPADAKİ, Marina STELLATOU, Katia VARVAKİ ve Marios VOUTSİANAS adlı sanatçılar açılışta yer alarak “Türk ve Yunan dostluğu” hakkında fikirlerini ortaya koydular.

Türk-Yunan Dostluk Derneği Genel Başkanı Yunanistan’ın başşehri Atina’daki bu KARMA RESİM SERGİSİ faaliyetlerini artarak sürdüreceklerine de temas etti.

Yunanistan’ın başşehri Atina  Pire’de (Paelo Falero Belediyesi Sanat Galerisi Salonu)nda gerçekleşen KARMA RESİM SERGİSİ’nin Türk ve Yunan sanatçılarının, Atina’da açtıkları ilk ortak SERGİ olduğuna da dikkat çekildi.

Bu KARMA RESİM SERGİSİ Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz