Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA’DA İBADET BURADA YAPILIYOR

ATİNA’DA İBADET BURADA YAPILIYOR

17
0

Atina’da Ramazan’ı idrak etmek isteyen Müslüman kardeşlerimiz namazlarını kılacak camileri olmadığından dolayı fotografta da görüldüğü gibi ibadetlerini Olimpiyat tesislerinde ancak zor zar yapabiliyor.

Geçtiğimiz yıl ibadetlerini burada yerine getiren Müslümanlar, bu yılda bu ve buna benzer mekanları kullanmak için gerekli mercilere dilekçe yazarak izin ismeleri gerekiyor. İlgili Bakanlıklar İçişleri Bakanlığı, Eğitim ve Dinişleri Bakanlığı ve Vatandaşı Koruma Bakanlığı’nın biraraya gelerek aldıkları kararın bu olduğu belirtiliyor.

Atina’da Cami olmadığından dolayı Müslümanlar Bayram Namazları ve Cuma Namazlarınıda bu mekanlar ve buna benzer şehir meydanlarında zorluklar içinde idrak edebiliyor.

 

Yunan basınıda bu yapılanı ve verileni hak gibi göstererek yeterli bulup Atina’da yaşayan Müslümanlara iyilik yapıldığını ve ihtiyaçlarının karşılandığını yazmaktan da geri kalmıyor.

 

 

Μετά έρχονται και σου λένε ότι δεν κάνεις αρκετά για να εξασφαλίσεις τα βασικά δικαιώματα στους μετανάστες, συν του ότι είσαι και ρατσιστής… 

 

Δύο χώροι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ), οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό, θα παραχωρηθούν φέτος στους μουσουλμάνους της Αττικής, προκειμένου να τελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, κατά τη μεγάλη γιορτή της ισλαμικής θρησκείας, αυτής του Ραμαζανίου.

 

Αυτό συναποφάσισαν, σε σύσκεψή τους, εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων (Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις, ή σωματεία, που επιθυμούν να κάνουν χρήση των χώρων αυτών, καλούνται να καταθέσουν εγγράφως στα Διοικητικά Συμβούλια του ΣΕΦ και του Ο.Α.Κ.Α. τις αιτήσεις τους έως τις 10 Αυγούστου 2012.

 

Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία περιοχών της χώρας, όπου δεν έχουν προβλεφθεί χώροι προσευχής για μουσουλμάνους, καλούνται να απευθυνθούν στους κατά τόπους δήμους.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz