Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA’DA HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİNİN BULUNDUĞU KIŞLAYI BOŞALTTILAR

ATİNA’DA HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİNİN BULUNDUĞU KIŞLAYI BOŞALTTILAR

28
0

Yunanistan’ın Attika bölgesindeki yangın büyüyor. Dünden beri Attika’nın Kalamos, Varnava ve Kapandriti bölgelerini talan eden yangın tehlikeli boyutlara ulaşınca Yunanistan Savunma Bakanlığı alarm durumuna geçti ve MIM 23-B Improved Hawk hava savunma sistemlerinin bulunduğu Kapandriti’de 180 ΜΚ/Β ΧΩΚ askeri kışla boşaltıldı. Tedbir amaçlı mühimmat ve hava savunma sistemleri yangından zarar görmesin diye daha güvenli yere taşındı.    

Atina’nın kuzeyindeki bir köyde meydana gelen orman yangınında onlarca ev hasar gördü, insanlar evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Atina’nın kuzeyindeki Kalamos köyünde çam ormanında meydana gelen yangında 20 ev hasar gördü, insanlar evlerini terk etmek zorunda kaldı. Yangının büyümeye devam ettiğini bildiren yetkililer, yangın söndürme çalışmalarına 150’den fazla itfaiyeci, 50 itfaiye aracı ve 3 yangın söndürme helikopteri katıldığını bildirildi.

Kalamos köyünden gördü tanıkları ise yangının korkunç bir karmaşa olduğunu, evlerin birdenbire alev aldığını kaydederek, çok büyük bir yangın olduğunu söyledi. Yetkililer bölgedeki iki gençlik kampının da boşaltılması talimat verdi. Yunanistan’da yaz aylarında sık sık orman yangınları görülüyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz