Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA’DA FETHİYE CAMİİ KÜLTÜREL ETKİNLİKLER VE TURİSTLERE AÇILIYOR

ATİNA’DA FETHİYE CAMİİ KÜLTÜREL ETKİNLİKLER VE TURİSTLERE AÇILIYOR

28
0

Yunanistan’ın başkenti Atina’daki en eski ve özgün Osmanlı eserlerinden biri olarak kabul edilen Fethiye Camii’nin restorasyonu bitti ve önümüzdeki günlerde kültürel etkinlikler ve turistlerin ziyaretine açılacak.

Avrupa Birliği proğramı ESPA dahilinde restorasyonu tamamlandı. Atina Tarihi Eserler müdürü bayan Eleni Banu’nun yaptığı açıklamada, Kasım ayından itibaren Andriano ve Romeo’ya ait bir sergide sanat eserlerinin sergileneceğini belirtti. Serginin 2018 yılında da açık kalacağını belirten Eleni Banu, bundan böyle değişik sergilere ev sahipliği yapacağını söyledi.  

Atina Fethiye Camii, 1456 yılında fethedilen Atina’yı Fatih Sultan Mehmed’in 1458 yılında ziyareti anısına inşa edildiği kabul ediliyor.   

Atina Fethiye Camii, 1456 yılında fethedilen Atina’yı Fatih Sultan Mehmed’in 1458 yılında ziyareti anısına inşa edildiği kabul ediliyor. Bir başka görüşe göre ise Fethiye Camii, 17’nci yüzyılda daha önce varolan ibadethanenin yerine inşa edilmiş.

Fethiye, Atina’daki Osmanlı eserlerinin kümelendiği ülkenin simgesi Akropolis eteklerindeki ‘eski Atina’ diye anılan bölgede yer alıyor. Atina’nın 1835’li yıllarda Yunanistan’ın eline geçmesi ile birlikte Fethiye Camii, okul, hapishane, un ambarı, kışla ve fırın olarak kullanılmış. 

Camii, 1963 yılında içi boşaltıldıktan sonra 2011 yılına kadar arkeolojik eserler deposu olarak hizmet vermişti. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz