Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ATİNA’DA DHKP-C OPERASYONUNDA 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, PATLAYICI VE SİLAHLAR BULUNDU

ATİNA’DA DHKP-C OPERASYONUNDA 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, PATLAYICI VE SİLAHLAR BULUNDU

26
0

Yunanistan polisi, Atina’da DHKP-C baskını düzenledi. 1’i kadın, 9 kişi patlayıcı maddelerle gözaltına alındı. Operasyonun Erdoğan’ın ziyareti öncesi düzenlenmesi dikkat çekti.

Yunanistan’da terörle mücadele ekipleri, başkent Atina’da bazı daireleri baskın düzenledi. Operasyonda dokuz kişinin terör örgütü DHKP-C ile bağlantıları nedeniyle gözaltına alındığı belirtildi.

POLİS KAVANOZLAR İÇİNDE PATLAYICI MADDE BULDU

Bir polis yetkilisi Reuters Haber Ajansına yaptığı açıklamada “Şu ana kadar dokuz kişi gözaltına alındı. Kimlik belgelerine bakılırsa Afgan ve Kürt kökenliler. Polis, kavanozlar içinde türü belirlenemeyen bir patlayıcı madde, ateşleyicileri ve dizüstü bilgisayarları bağlamak için kablolar buldu” dedi.

Bir başka polis yetkilisi de Atina’nın merkezindeki baskınlarda gözaltına alınanların DHKP-C ile bağlantılarının araştırıldığını doğruladı ve operasyonların devam ettiğini söyledi.

Polis Teşkilatı tarafından yapılan açıklamaya göre, operasyonlarda gözaltına alınan 9 kişi hakkında Terörle Mücadele Şubesi dava dosyası hazırladı. Yarın 29 Kasım Çarşamba günü mahkemeye çıkacaklar.

Tutuklananlardan birinin daha önce bir davaya karıştığı için hakkında tutuklama emri bulunduğu belirtiliyor. Özellikle, Temmuz 2013’te Sakız adası İnusses’de ele geçirilen ve Türkiye’ye sokularak DHKP-C örgütüne verilmek üzere ağır silah bulunmuştu. Atina’da arama yapılan evlerde bir adet CZ tabanca da ele geçirildi. Bunun yanı sıra çok sayıda teknolojik ve dijital malzeme, patlayıcı madde, patlayıcı cihazlar üretmek için gerekli malzemeler ele geçirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz